Designerul de interior

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
1155

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Designerul de interior este persoana calificata prin studii si/sau experienta care realizeaza designul si implementeaza proiectele de interior, precum si mobilierul necesar. Designerul de interior este cel care identifica si rezolva creativ problemele legate de functiunile si calitatea mediului interior. Ofera servicii complete de consultanta privind analiza designului dorit, planificarea spatiului, estetica interiorului, supervizarea implementarii proiectului la fata locului, in toate acestea utilizand cunostinte despre constructii si dinamica lor, sisteme de construire, echipamente, materiale, mobilier, decoratiuni. Si nu in ultimul rand ofera randari, vizualizari ahitecturale realistice cu privire la forma finala a proiectului de interior.

Designerul de interior realizeaza amenajarea, decorarea si functionalitatea spatiului unui client, spatiu comercial, rezidential sau industrial. De obicei, acesta colaboreaza cu arhitectii si cu clientii pentru a determina structura spatiului, asteptarile ocupantilor si stilul care se preteaza cel mai bine. Profesional, acesta combina calitatile unui inginer cu cele ale unui artist: trebuie sa stie mai mult decat culori, tesaturi, mobilier, trebuie sa fie informat in legatura cu materialele de constructii ce pot fi utilizate, sa gestioneze bugete, sa comunice eficient, sa programeze lucrarile, obiectele, instalarea acestora in spatiu.

De asemenea, are cunostinte despre alcatuirea retelei electrice de interior si modalitatile concrete de amenajare interioara. Organizarea si implementarea functiunilor si esteticii acestora este ceea ce indica profesionalismul si interdisciplinaritatea cunostintelor unui designer de interior. Este esential sa existe un echilibru intre aspectele practice si cele estetice in ceea ce inseamna un designer de interior de succes.