Anunt Diamant Protege Parol

Protege Parol Timisoara si-a inceput activitatea in 1999, fiind astazi unul dintre cei mai importanti distribuitori de accesorii si materiale pentru mobilier si tapiterie din tara, destinate mobilierului si industriei mobilei.
https://www.protege.ro

Deșeuri electrice și electronice: așa facem pradă tehnologiei noastre în București și intreaga tara

Deșeuri electrice și electronice: așa facem pradă tehnologiei noastre în București și intreaga tara

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 1 an si 6 zile
Vizualizari
276

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Știu ce vă gândiți. "Deșeuri electrice și electronice - ce mai sunt si astea?" Ei bine, permiteți-mi să vă spun că aceste deșeuri nu sunt altceva decât gadgeturile cat si orice alte aparate electronice pe care le iubim atât de mult, dar pe care le abandonăm când nu mai sunt în formă. Telefoanele mobile, laptopurile, televizoarele, frigiderele, chiar și bateriile mici - toate acestea devin deșeuri electrice și electronice sau, pe scurt, DEEE.

Și nu, nu putem să le aruncăm la întâmplare. Sunt precum copiii noștri tehnologici și trebuie să avem grijă de ele chiar și atunci când nu ne mai sunt utile. Aici intervine reciclarea. Este ca și cum am da aceste aparate la o școală de reabilitare unde li se oferă o nouă viață. Dar nu e un proces simplu.

Deci, haideți să vedem cum funcționează toate acestea. Colectarea si reciclarea deseurilor electrice si electronice este primul pas. În majoritatea orașelor, inclusiv în București, există centre speciale de colectare unde puteți duce aceste produse. De multe ori, sunt oferite chiar și servicii de preluare de la domiciliu. A, și o mică notă aici - în București, avem unele dintre cele mai bune centre de colectare din țară.

După ce deșeurile sunt colectate, vin în centrul de reciclare. Aici, sunt demontate și sortate în diferite materiale precum plastic, metale, sticlă etc. Aceste materiale sunt apoi procesate într-o formă care poate fi utilizată pentru fabricarea de produse noi. Mai mult, în unele cazuri, componente valoroase, cum ar fi metalele rare, sunt extrase și revândute.

Și totuși, toate acestea nu sunt atât de simple pe cât par. Problemele de mediu și de sănătate asociate cu deseurile electrice si electronice sunt reale și ne afectează pe toți. De exemplu, multe deseuri electrice si electronice conțin substanțe periculoase precum mercurul și plumbul, care pot avea efecte grave asupra sănătății umane și a mediului. Prin urmare, este esențial ca reciclarea să fie efectuată într-un mod sigur și responsabil.

Bucureștiul, ca și multe alte orașe mari, se confruntă cu o problemă majoră de deseuri electrice si electronice. Cu toate acestea, capitala noastră face pași mari în gestionarea acestor deșeuri. Colectarea și reciclarea deseurilor electrice si electronice este în creștere, iar noi metode inovatoare de reciclare sunt în curs de dezvoltare.

Așadar, dragii mei cititori, haideți să ne facem o promisiune astăzi. Următoarea dată când vă veți cumpăra un telefon nou sau o tabletă nouă, nu uitați de vechiul gadget. Duceți-l la cel mai apropiat centru de colectare sau, dacă locuiți în București, profitati de serviciul de preluare de la domiciliu. Să reciclăm mai mult și să protejăm planeta noastră. Că doar asta e casa noastră, nu-i așa?

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Timisoara - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro