De la interior la exterior, la casa noua

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 1 saptamana
Vizualizari
1168

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Se spune ca nu iti vei construi casa decat o singura data. Si nu pentru ca nu ajungi sa te muti, ci pentru ca odata ce ai trecut prin intreg procesul, iti este dificil sa te desparti de munca, de visurile, de planurile tale si sa incepi de la 0. Pe acelasi topic, un prieten - inginer constructor - imi spunea ca fiecare proprietar de casa care a decis sa participe activ la constructia casei sale ajunge, la sfarsit de proiect, un soi de mic inginer. Va cunoaste materialele (incepand cu tipul de caramida, in general Porotherm si terminand cu amenajarea exterioara, in general pavele Pav Consult si tipul de gazon), va cunoaste terminologia specifica si, nu in ultimul rand, va stii sa estimeze corect atat intervale de timp cat si costuri.

Am trecut prin experienta construirii unei case, cu tot ce inseamna eliberarea unui certificat de urbanism, depunere de documente, alegerea si personalizarea unui proiect, discutiile cu arhitectul, selectia materialelor, gasirea unei echipe de constructori care sa isi indeplineasca toate promisiunile si, mai apoi, semnarea contractelor pentru utilitati, izolarea exterioara si ridicarea gardului. Si am ajuns la pasul in care toata munca de pana acum este eficienta, doar ca lipseste designul, lipseste frumusetea care te face sa te intorci acasa la sfarsit de zi si sa fii multumit de ceea ce vezi. Curtea trebuie curatata, trebuie organizata conform schitelor si, mai apoi, trebuie pavata. Amenajarea gradinii se va face dupa ce m-am documentat folosind mai multe site-uri de profil, dar cu ajutorul specialistilor.

Si pentru ca ma consider o persoana rationala si axata de lucruri de calitate, voi alege pavelele de la Pav Consult pentru ca preturile sunt la nivel acceptabil, transportul este asigurat si exista si echipa dedicata pentru montaj, deci nu trebuie sa mai pierd timp si cu negocieri pentru manopera. Pentru gazon inca nu am decis pe care dintre variante voi merge: gazon rulou sau seminte de gazon. Diferentele de cost nu sunt foarte mari, dar intervalele de timp pot deveni factor decisiv in alegere.

Ca sa completez aspectul curtii am ales mai multe soiuri de pomi fructiferi: 3 ciresi soi mic (nu vor creste foarte inalti), 3 visini, 3 caisi, 1 nectarin, 1 piersic, 2 meri si 1 prun. Pentru moment dimensiunea curtii nu imi permite sa plantez mai multi pomi. Am ales pomi fructiferi in deficitul plantelor ornamentale (tuia) pentru ca as vrea sa ma bucur de fructe proaspete de la mine din gradina in fiecare an. Daca spatiul imi va permite, voi cauta si organizez si o foarte mica gradina de legume, intr-o combinatie interesanta cu gazonul si poteci din pavele printre straturi.

Filtre

Categorie articol: Amenajari