De ce BCA?

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Vizualizari
2740

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Izolare termica este excelenta si aerul este inchis in milioane de pori minusculi distribuiti uniform confera BCA-lui proprietati deosebite de izolare termica care conduc la asigurarea confortului termic cu consumuri de energie si implicit costuri de intretinere scazute. Datorita cantitatii reduse de mortar necesar intre rosturi, puntile termice in ziduri se reduc, marind astfel rezistenta termica.

Capacitatea de inmagazinare si de pierdere redusa a caldurii precum si rezistenta la frigul exterior permit mentinerea unui microclimat stabil si sanatos al incaperilor care vor fi calduroase iarna si racoroase vara. Capacitatea de preluare - redare a umiditatii din aer previne aparitia condensului. Confortul unei constructii depinde de controlul acustic si de atenuare a zgomotului. BCA-ul asigura respectarea normelor de izolare fonica, indicele de atenuare a zgomotului aerian creste in functie de grosimea zidului.

Desi este un material poros, BCA-ul are o absortie de apa redusa si incetinita. Acest lucru se datoreaza porilor inchisi si lipsei capilaritatii. Pentru a proteja peretii de influenta factorilor climatici, este suficient sa se tencuiasca zidariile.

Filtre

Categorie articol: Amenajari