Cum se monteaza mocheta

Cum se monteaza mocheta

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 3 saptamani si 1 zi
Vizualizari
5612

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Mocheta ca si covoarele, ne ajuta sa ne simtim mai confortabil si da un plus de eleganta spatiului si mentine caldura, izoland acustic solul pe care o montam.

Trebuie sa recunoastem ca pe mocheta se acumuleaza mult praf si este foarte daunatoare pentru persoanele cu alergie, deci trebuie sa alegem materialul de mocheta potrivit:
- mocheta acrilica (din fibre sintetice)
- mochete vegetale

Ustensile necesare pentru montajul mochetei:
- adeziv sau banda adeziva cu dubla lipire (care lipeste pe ambele parti)
- cutter sau o foarfeca foarte bine ascutita
- liniar metalic
- spaclu zimtat
- rola pentru intinderea mochetei

Montarea mochetei

Etapa 1

Pregatirea solului – trebuie sa eliminam toate urmele de lipici (daca am avut linoleum), de grasime sau de umezeala care ar putea sa scurteze perioada de utilizare a mochetei. Ideal ar fi ca suprafata solului sa fie plana, fara denivelari.

Daca mocheta o asezam peste parchet sau gresie, este de ajuns sa trecem cu aspiratorul si cu mopul (dar trebuie sa ne asiguram ca placile de parchet sau de gresie sa nu fie dezlipite, crapate sau rupte). Inainte sa montam mocheta e indicat sa o lasam aproximativ o zi la temperatura incaperii in care urmeaza sa fie pusa, pentru a se aclimatiza.

Etapa 2

Aceasta etapa este cea mai delicata, deoarece mocheta nu este usor de manevrat. Asezati-va cu spatele spre peretele mai lat al incaperii, intindeti mocheta pe suprafata care urmeaza sa fie montata. Trebuie sa cumparam mocheta mai lunga cu aproximativ 10 cm in fiecare parte fata de masuratori (ca nu cumva sa fie prea scurta cand terminam sa o intindem).

Cu ajutorul spaclului zimtat se intinde adezivul pe dosul mochetei, apoi se lasa sa se zvante cateva minute (depinzand de instructiunile care vin cu fiecare adeziv) dupa care se intinde cat mai bine posibil cu ajutorul rolei pentru mocheta (trebuie sa avem grija sa fie bine intinsa si sa nu se formeze cute) dinspre mijlocul camerei inspre pereti.

Daca trebuie sa imbinam 2 bucati de mocheta, vom suprapune cele 2 bucati (lasand aproximativ 5 cm mai lunga mocheta in fiecare parte), apoi taiem cu cutterul ajutandu-ne de liniarul metalic, realizand astfel o uniune perfecta.

Etapa 3

Finisarea – Aceasta este ultima etapa in montarea mochetei. Trebuie sa eliminam surplusul de material la imbinarea cu peretele. Indoim mocheta ce este in plus inspre noi si facem semn unde trebuie sa taiem cu cutterul.

In cazul in care mocheta acopera intreaga suprafata a incaperii, se poate opta pentru plinta, care se aseaza pe zid si deasupra mochetei. Plinta poate sa fie integral din material plastic sau metalic, dar mai exista si varianta in care putem alege o plinta care ne permite sa pozitionam pe ea o fasie de mocheta.

Filtre

Categorie articol: Mesterul casei