Cum se intretine piscina

Cum se intretine piscina

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 2 saptamani
Vizualizari
2576

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Dupa cum bine se stie, in momentul de fata numarul caselor care sunt amenajate cu piscina exterioara este in crestere. Tot mai multe persoane se bucura de o piscina in curte, dar nu multe au macar cunostinte de baza pentru intretinerea si curatarea acesteia. In continuare va vom prezenta cateva sfaturi pentru a putea face chiar dumneavoastra cele necesare pentru piscina.

In principui, e bine de stiut ca o verificare riguroasa in care golim toata apa si verificam toate defectele ce s-au putut produce este obligatorie de doua ori pe an (primavara inainte de a umple piscina cu apa pentru vara si toamna cand pregatim piscina pentru perioada rece, in care nu o vom folosi). Este indicat sa verificam invelisul piscinei si sa acoperim toate crapaturile oricat de mici ar fi, evitand astfel deteriorarea acesteia. Crapaturile se pot acoperi cu ciment alb sau alt produs similar folosit pentru acest tip de reparatii.

Daca ati gasit un numar mare de defecte si va este teama ca problema se poate agrava si credeti ca ar putea afecta in vreun fel persoanele ce vor folosi piscina, este indicat sa apelati la un specialist in domeniu. Odata ce ati verificat piscina si ati ajuns la concluzia ca este tot ok, ati acoperit toate crapaturile si ati curatat-o bine (atat peretii cat si fundul bazinului), puteti incepe umplerea ei.

Cum intretinem piscina cand are apa

Este indicat sa curatam fundul piscinei de doua ori pe saptamana folosind produse chimice recomandate de catre fabricati si sa folosim cantitatile indicate pe recipient. In 24 de ore, apa este curata si putem folosi din nou piscina. O data pe saptamana trebuie sa verificam Ph-ul din apa si sa ne asiguram ca acesta este intre 7, 2-7, 6, evitand astfel o problema importanta: iritarea ochilor si risipa clorului. In cazul in care Ph-ul nu se incadreaza in nivelele necesare, putem folosi produse care maresc sau scad nivelul acestuia.De fiecare data cand adaugam apa in piscina trebuie sa verificam Ph-ul, deoarece este posibil ca valoarea acestuia sa varieze.

Rostul clorului este sa mentina apa cristalina si in conditiile sanitare adecvate sa elimine bacteriile, ciupercile si alte micro-organisme. Si in cazul clorului, trebuie sa fim atenti si sa controlam nivelul de concentratie o data pe saptamana. Cantitatea normala de clor ce ar trebui sa fie in apa este de 1-1,4 p.p.m (parti pentru un milion). Daca a plouat sau apa a fost folosita de multe persoane este indicat sa dublam cantitatea normala de clor.

Probleme frecvente in intretinerea unei piscine

Una dintre problemele cel mai des intalnite este culoarea verzuie a apei, datorita existentei algelor. In acest caz se recomanda triplicarea cantitatii normale de clor, iar in cazul in care problema persista, trebuie adaugat un produs special impotriva algelor.

Alta problema destul de des intalnita este culoarea tulbure a apei. Pentru rezolvarea acestei probleme trebuie sa tinem cont de doua lucruri importante: nivelul clorului si a Ph-ului sa fie cel adecvat, si ca pompa de la piscina filtreaza corect apa. De obicei, se rezolva problema cu functionarea corecta a acestor elemente.

Inca o problema care ar putea sa ne afecteze piscina este aparitia spumei. Acest lucru se datoreaza concentratiei de resturi de creme, uleiuri pentru plaja, transpiratie, diferite lotiuni etc. In acest caz se recomanda schimbarea unei cantitati de apa si verificarea din nou a nivelelor de clor si Ph.

Filtre

Categorie articol: Mesterul casei