Cum se ingrijeste gradina

Cum se ingrijeste gradina

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 2 saptamani
Vizualizari
2467

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Regula de baza pentru o gradina frumoasa si sanatoasa este curatenia si ingrijirea ei. In orice caz, ingrijirea gradinii un trebuie privita ca o munca in plus, ci ca o buna ocazie de a intra in contact cu natura, cu acele detalii care de obicei trec neobservate, ocazia de a vedea cum se dezvolta si cum se schimba cu venirea fiecarui anotimp.

In primul rand, trebuie sa strangem toate resturile vegetale, frunzele cazute, crengile rupte, plante moarte, buruieni, ierburi etc. Nu trebuie sa lasam sa se adune toate aceste resturi, deoarece ajuta la formarea la colonii intregi de insecte, care daca un sunt starpite la timp se transforma intr-o adevarata plaga.

In al doilea rand, o buna cultura, reduce riscul aparitiei bolilor la plante. Cu cat mai puternice sunt plantele, cu atat mai bine rezista la agresiunile exterioare. Mediul din gradina are o mare influenta.

Cel mai indicat este sa avem un spatiu bine aerisit, deoarece lipsa ventilatiei si excesul de umezeala avantajeaza intre altele aparitia diferitelor forme de ciuperci si putregai. O anumita distanta intre plante ne ajuta sa controlam raspandirea bolilor intre acestea.

In al treilea rand trebuie sa controlam invazia insectelor. Ideal este sa respectam echilibrul natural intre insecte si prada, deoarece acestea in cantitati normale, ne ajuta sa ingrijim gradina.

Este indicat sa folosim din cand in cand tratamente cu produse organice (derivate din plante care nu sunt asa agresive), pentru ingrijirea gradinii. Un bun exemplu de insecticid care e inofensiv pentru plante si persoane si actioneaza doar impotriva problemelor plantelor este uleiul insecticid Neem.

In orice caz, daca un reusim sa scapam de o plaga, dupa ce am folosit cele mai obisnuite tratamente, cel mai indicat e sa cerem sfatul unui specialist din acest domeniu.

Filtre

Categorie articol: Amenajari, Mesterul casei