Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Cum sa iti protejezi casa cu o hidroizolatie eficienta?

Cum sa iti protejezi cas a cu o hidroizolatie eficienta?

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 8 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1301

Voteaza & Distribuie

Prezentare

De cele mai multe ori, viitorii proprietari de case uita de problema hidroizolatiei. Cand vorbim de hidroizolatii, ne referim la protejarea casei de apa. Este bine de stiut faptul ca apa este cel mai mare dusman ce aduce instalarea mucegai si igrasie din momentul intrarii in casa. Hidroizolatiile pot fi aplicate urmatoarelor zone: baie, acoperis, terase, terase bloc, beci, balcon, subsol, acoperis sau soclu. Garantia unui astfel de sistem va fi aplicata pe 15-25 de ani, insa o lucrare bine eralizata va rezista mult mai bine in timp.

Hidroizolatia se poate face:

  • In procesul de constructie al casei, se pot inveli peretii subsolului printr-o membrana la exterior, iar astfel apa nu se va putea infiltra;
  • In cazul in care subsolul este deja construit, poti alege aplicarea unei membrane subtiri din plstic pe pereti si pofele;
  • Drenarea pe exterior a fundatiei;
  • Aplicarea membranei cristaline;
  • Impermeabilitatea betonului.

Specialistii spun ca impermeabilitatea betonului are mai multe avantaje decat membranele aplicate ulterior, asta pentru ca are o viata mult mai mare decat membranele aplicate si nu da batai de cap nici proprietarului, nici constructorilor.

Hidroizolatii subterane

Exista doua posibilitati:

Daca exista deja o fundatie construita, dar neizolata, hidroizolarea se poate realiza in subsolul caasei, prin aplicarea unei impermeabilati a betonului in interiorul subsolului, prin hidroizolarea fundatiei din experior; Daca fundatia este noua, cel mai bine este prin impermeabilizarea betonului fundatiei, este cel mai simplu, iar specialistii il recomanda nu doar la case, ci si la demisoluri sau garaje; Hidroizolarea bailor, balcoanelor si pardoselilor

Trebuie urmati acesti pasi:

- suprafata plana este pregatita pentru aplicarea membranei hidroizolatoare;
- se aplica amorsa;
- se pregateste amestecul, conform instructiunilor de pe ambalaj;
- sunt armate rosturile si fisurile cu material textil;
- se aplica doua straturi de membrana hidroizolatoare.

Trebuie sa ai grija la aerul care intra in incapere. Daca este un spatiu inchis, asta inseamna ca are nevoie de ventilare. Hidroizolarea teraselor (de bloc sau casa) este mai simpla la casa, pentru ca terasa face parte din locuinta si poate avea aceeasi strutura ca fundatia, iar betonul impermeabil este cea mai buna alegere.
Pentru terasa blocului, care are deja o hidroizolatie veche, situatia este putin mai complicata si necesita parerea unui specialist. Cu toate acestea, iti recomand sa indepartezi toate straturile terasei si sa aplici o membrana bituminoasa. Dupa ce a fost realizata hidroizolatia urmeaza sa aplici un strat de polistiren extrudat pentru termoizolatie. De asemenea, in continuare se aplica un strat textil, iar apoi se niveleaza cu ajutorul pietrisului.

Hidroizolatiile acoperisului casei se realizeaza cu foarte mare atentie, dat fiind faptul ca acoperisul este cel mai supus variatiilor de temperatura, precipitatiilor, inghetului, dar si dezghetului. Specialistii recomanda ca acoperisul sa aiba o panta inclinata, conform cu locuinta. In spatele acoperisului trebuie sa fie puse straturi de membrane bituminoase care sa nu permita patrunderea apei in interior. Hidroizolatia soclului se poate realiza folosind cu ajutorul unui compus impermeabilizant, aplicat pe beton, dar, de asemenea, poti turna direct un beton impermeabil in masa.

Contacteaza specialistii

Sunt multe firme care ofera variante de hidroizolatii, in functie de lucrarea de contructie. Daca te-ai hotarat sa iti hidroizolezi casa, sunt multe variante, pentru toate buzunarele. Intra pe hidroizolatii-terase.ro si vezi cele mai noi oferte!

Autor

  • Agentia Fortin
  • 0Partener de afaceri

  • Agentia Fortin activeaza in domeniul online marketing, web design, digital advertising, identitate de brand si optimizare a prezentei web prin campanii de SEO, AdWords si comunicare integrata.
  • 0726538389

Filtre

Categorie articol: Amenajari

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Drubeta-Turnu Severin
https://pfscleaning.ro