Cum să amenajezi un dormitor cu șemineu

Cum să amenajezi un dormitor cu șemineu

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 3 saptamani si 22 ore
Vizualizari
280

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Încălzirea centrală este într-adevăr o modalitate perfectă pentru a asigura un spațiu călduros în timpul sezonului rece. Șemineurile au însă un farmec aparte și îi dau oricărei încăperi, inclusiv dormitorului un aer boem și confortabil. Un dormitor care are șemineu poate fi însă destul de greu de decorat. Ținând însă cont de sfaturile de mai jos, cu siguranță vei avea o misiune mai ușoară.

În funcție de dimensiunea camerei, este indicat să creezi o zonă de ședere în fața șemineului.

Poți alege două fotolii și o măsuță de cafea. Bineînțeles că într-o cameră de dimensiuni mai mari poți alege două fotolii mai mari și mai confortabile. Măsuța de cafea poate avea dimensiuni mai mici, având în vedere că o vei folosi pentru a așeza două pahare sau două cești. Vara, o vază cu flori va decorul perfect. Dacă încăperea are dimensiuni mai mici, poți transforma zona din fața șemineului într-un colț de citit. Poți vei alege doar un fotoliu confortabil în care cititul să fie o plăcere, sau poți adăuga și o masă de dimensiuni foarte mici. Fie că este o zonă de relaxare, fie că este una de citit, dacă spațiul îți permite, poți întoarce fotoliile cu fața spre șemineu pentru a privi focul arzând.

O altă idee de amenajare a unui dormitor cu șemineu este să îl folosești ca punct central în amenajarea încăperii. Poți să agăți deasupra șemineului un tablou care își place. Deasupra șemineului poți construi o nișă în care să adaugi un tablou care îți place. Dacă ai o nișă o poți folosi și pentru a afișa alte obiecte de decor, precum sculpturi. Poți folosi peretele pe care se află șemineul pentru a pune un televizor. Poți pune televizorul deasupra șemineului doar într-o încăpere în care patul are loc chiar în fața peretelui pe care se află șemineul. În caz contrar, este recomandat să alegi o altă opțiune.

În fața șemineului poate fi creată nu doar o zonă de ședere sau de citit, ci și una de relaxare. Poți delimita acest spațiu de relaxare prin așezarea unui covor și a unui divan. Vei putea decora divanul cu diverse perne și o pătură. Dacă locuiești într-o zonă în cu temperaturi mai joase, este de preferat să decorezi camera într-o modalitate mai funcțională și anume să lași liberă zona din fața șemineului. Cu siguranță că atunci când temperaturile vor scădea, vei folosi șemineul și ca sursă de încălzire, nu doar ca o piesă de decor.

Învață să pui în valoare tot peretele, în cazul în care șemineul nu ocupă doar partea de jos a acestuia. Dacă nu îți place acest tip de șemineu nu are rost să te lupți cu el și să încerci să îl ascunzi, ci este de preferat să încerci să îl faci atracția principală a camerei. Poți să decorezi peretele folosind tencuiala decorativa într-o culoare diferită față de restul camerei și să adaugi sau să folosești nișele deja existente pentru a expune diferite obiecte de decor.

Există posibilitatea să ai un șemineu complet nefuncțional. Nu trebuie să îl dărâmi, ci mai degrabă să îl stilizezi. Îl poți folosi pentru a expune obiecte de decor sau îl poți folosi ca spațiu de depozitare. La fel ca și cum am recomandat în cazul unu șemineu care ocupă tot peretele, și în acest caz îl poți vopsi într-o culoare diferită pentru a crea un contrast.

Dacă ai un dormitor cu un șemineu pe colț, poți să creezi un spațiu de vis dacă așezi patul cu fața la acesta. Dacă șemineul este funcțional, nu uita să lași destul spațiu în jurul lui. Bineînțeles că îl poți vopsi într-o culoare diferită față de cea a pereților. Nu uita că nișele reprezintă locuri excelente pe care poți așeza obiecte de decor.

Sursa foto: evo-concept.eu

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • EM Inbound Timisoara - agentie de marketing online cu focus pe SEO. Oferim companiilor posibilitatea de a-si creste vizibilitatea in mediul online prin creare de continut unic, creare de continut si campanii pe Social Media, promovare prin campaniile de Google Ads si optimizare SEO.
  • Timisoara
  • 0770470210

Filtre

Categorie articol: Amenajari