Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Este un site care doreste sa promoveze firmele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel. Oferim publicitate on-line si SEO.
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Cum sa ai grija de semineul tau pe lemne

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
1329

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Fiecare sezon cu ale lui. Iarna cu ale ei. In cazul in care vreti sa fiti cat mai pregatiti pentru aceasta perioada din an si pentru o buna functionare a semineului instalat in casa dumneavoastra, exista anumite proceduri de respectat si idei pe care sa le retineti. Desi exista mai multe tipuri de seminee, in acest articol vom vorbi despre cele clasice pe lemne. Cititi in continuare articolul pentru a afla cele mai bune ponturi legate de semineul dumneavoastra.

1.Inspectia anuala a hornului

Hornul dumneavoastra are parte de un tratament dur si la exterior, si la interior. La exterior din cauza intemperiilor vremii, iar la interior din cauza focului si a depunerilor care pot eroda materialul in timp.
Angajand profesionisti pentru a face aceasta inspectie, va asigurati ca toate deteriorarile ce au survenit pe parcursul celor 4 anotimpuri sunt identificate si reparate.

2. Curatarea semineului si a hornului
Acesta este, de asemenea, un proces care ar trebui sa se desfasoare anual. Totusi, in functie de umiditatea din aer si tipul lemnului folosit in procesul de ardere, este posibil sa fie nevoie de aceasta curatare de mai multe ori in cursul aceleiasi ierni.

3. Stabilirea datei pentru inspectie si curatare
Avand in vedere faptul ca toata lumea apeleaza la specialist pentru curatare cu precadere in perioada toamnei, ati putea programa aceste doua procese undeva in perioada verii. Astfel, va va fi mai usor sa alegeti o data de programare si este posibil ca firma sau specialistul la care apelati sa va ofere un discount.

4. Instalati un cap de cos
Capul de cos este un accesoriu esential, din punctul nostru de vedere, care tine zapada, lapovita si diverse materiale nedorite la departare si le impiedica din a intra direct in cos. Daca ii atasati si o plasa, va tine deoparte si micile rozatoare sau alte animale care ar putea intra acolo accidental sau intentionat.

5. Adaugati o margine la cosul de fum
Vorbim despre acea margine care imprastie apa. Adaugarea unei margini la cosul de fum are rost mai ales in cazurile in care semineul dumneavoastra se inunda cu apa de fiecare data cand ploua. Acest lucru se produce din cauza faptului ca apa se opreste constant in horn si erodeaza usor-usor, facand la un moment dat o mica fisura. Astfel, o mica denivelare ar putea sa ajute. Daca este insotita si de un silicon de calitate, aplicat cum trebuie, toata aceasta intreprindere ar trebui sa adauge ani la viata hornului dumneavoastra.

6. Protejarea intregului exterior al hornului impotriva apei
Aceasta poate sa fie una dintre cele mai bune alegeri pe care puteti sa le faceti, mai ales daca locuiti in zone unde ploaia este la ea acasa. Desigur, nu putem compara conditiile din Romania cu cele din Anglia, spre exemplu, dar si pe meleagurile noastre – in zone rurale mai ales – sunt unele locuri unde ploua mai des decat in alte parti.

Odata ce corpul hornului a fost `compromis` cu apa si apare umezeala, si nu doar la exterior, este doar o chestiune de timp pana cand intregul conglomerat de caramide se va inclina sau se va darama chiar. Protejarea impotriva apei este recomandata in cele mai multe situatii.

7. Folositi semineul drept vitrina in celelalte 3 anotimpuri
Semineul dumneavoastra nu trebuie sa fie un element inutil in decorul casei dumneavoastra atunci cand nu este iarna. Acesta poate servi ca spatiu de depozitare pentru diverse obiecte decorative, astfel infrumusetand spatiul in care va petreceti dupa-amiaza sau seara, citind o carte si band un pahar cu vin. Ati putea, spre exemplu, sa il umpleti cu lumanari, astfel incat sa inlocuiasca focul cu care sunteti oricum obisnuiti.

Concluzie

Desi poate la prima vedere suna ca o idee buna, recomandam sa nu incercati sa efectuati procese de intretinere sau reparatie dumneavoastra decat daca, desigur, sunteti un expert in seminee

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Oferim promovare on-line si SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/