Cum să ai grijă de primul tău gazon? 3 sfaturi pentru o curte minunată

Cum să ai grijă de primul tău gazon? 3 sfaturi pentru o curte minunată

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 3 ani si 3 zile
Vizualizari
923

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Să te ocupi de terenul din jurul casei tale este o activitate plină de beneficii. Pe lângă avantajele evidente pentru corpul tău, mulțumită efortului fizic depus, le vei culege și pe cele pentru mintea ta. Cea mai simplă soluție pentru un aspect deosebit al proprietății tale este amenajarea unei pajiști cu gazon.

Semănarea semințelor și udatul, iar apoi răsăritul firelor de iarbă de un verde de poveste, sunt însă doar primii pași pentru o curte ca în reviste. Învățând cum să ai grijă de primul tău gazon, iți vei putea duce la bun sfârșit planurile de realizare a unei curți așa cum ai văzut doar la cele mai pitorești castele și domenii din lume. Tot ce ai de făcut este să urmezi câțiva pași esențiali, pe baza cărora să acumulezi noi cunoștințe în domeniu. Vei reuși să devii astfel, odată cu experiența, un veritabil grădinar peisagist.

Iată câteva sfaturi pentru începătorii în domeniul amenajării terenurilor cu gazon de care ar trebui să ții cont

  • Tunde regulat gazonul pentru uniformizare și buna sănătate a plantelor

Tunderea gazonului este operațiunea crucială pentru întreținerea unei pajiști. Întotdeauna ar trebui să te asiguri că ești la curent cu cele mai bune tehnici în acest domeniu și că te apuci de treabă doar în funcție de înălțimea ierbii. Chiar dacă este o activitate plăcută, operațiunea ar trebui executată doar în cazurile necesare și cu un utilaj profesionist, precum o mașină pentru tuns gazonul de la Ideall, cu care vei fi sigur că aplici tratamentul corect pe toată suprafața.

Unele specii de gazon trebuie menținute tunse scurt, pe când altele au nevoie de o înălțime ceva mai mare pentru a se dezvolta armonios. Asigură-te că schimbi înălțimea de tundere gradual de-a lungul a câtorva sezoane și că nu tai mai mult de o treime din lungimea firelor la o operațiune.

  • Informează-te asupra speciilor de gazon specifice zonei în care te afli

Este un fapt binecunoscut că plantele specifice unui anumit areal climatic și geografic cresc și se dezvoltă excelent în zonele lor de origine. Același lucru se aplică și gazonului. Specii diferite au preferințe și toleranțe speciale în ceea ce privește nivelul pluviometric, perioadele aride sau numărul de zile însorite. Toți acești factori au un impact asupra modului de dezvoltare a gazonului după plantare, de la durabilitatea acestuia, la culoare și textura pe care o poți simți tactil.

Există variante de gazon care preferă o climă mai rece, specifică zonelor geografice de la latitudini mai ridicate. Alte specii excelează la temperaturi mai mari, fiind potrivite pentru verile călduroase sau chiar secetoase. Atunci când alegi varietatea potrivită regiunii în care te afli, vei consuma și mai puțină apă pentru irigat și vei avea mai puține bătăi de cap cu îngrijirile periodice.

  • Un semănat profesionist de prima dată te scapă de multe necazuri viitoare

Chiar dacă semeni gazon pe noi suprafețe sau îndesești iarba pe pajiștea deja înființată, temporizarea este de o importanță deosebită. Planifică operațiunea de însămânțare în corelare deplină cu perioadele sezoniere de creștere a speciilor de iarbă pe care le-ai ales și cu cel mai bun timp indicat de producător pentru a planta.

Nu trece cu vederea instrucțiunile detaliate ale producătorului de pe ambalajul semințelor. Totodată, înainte de a le cumpăra, nu te duce spre cel mai ieftin sau cel mai accesibil sortiment fără să aloci suficient timp de studiere a producătorului. De multe ori, te poți alege cu semințe de calitate slabă care nu vor rezista la dăunători și boli specifice și nu vei vedea rezultate, în ciuda eforturilor tale ulterioare.

Astfel, cu ceva timp alocat acumulării de cunoștințe necesare și cu uneltele potrivite, vei putea să realizezi un gazon ca la carte în curtea casei tale, chiar dacă ești un începător în domeniul grădinăritului. Cu siguranță vei trezi în cel mai scurt timp admirația sau invidia vecinilor și a trecătorilor!

Sursă foto: pixabay.com

Filtre

Categorie articol: Diverse

Anunt Diamant Euroinstal

Euro Instal Arad - Instalatii sanitare si accesorii
https://euro-instal.ro