Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Oferim promovare on-line si SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/

Cum poti reduce cantitatea de deseuri din constructii - sfaturi practice

Cum poti reduce cantitatea de deseuri din constructii - sfaturi practice

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Apartine de
Plum Media
Vizualizari
703

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Chiar daca proiectele de constructii din zilele noastre se remarca prin structura si design, asta nu inseamna ca ele nu pot afecta mediul intr-o oarecare masura. Pe langa utilitatea si spectaculozitatea lor, ele pot produce o cantitate considerabila de deseuri. Industria constructiilor se numara, astfel, printre cele mai mari generatoare de deseuri. Cu toate acestea, exista cateva solutii eficiente pentru reducerea lor. In plus, poti economisi resurse financiare considerabile daca le pui in practica.

Planificarea este cheia si pentru reducerea deseurilor din constructii
Planificarea reprezinta o etapa importanta in cadrul oricarui proiect, dar mai cu seama in proiectele de constructii care presupun realizarea unor imobile complexe si nu numai. Specialistii in constructii cunosc valoarea planificarii, asa ca gestionarea deseurilor nu ar trebui sa reprezinte o provocare.

In etapa de pre-constructie, arhitectii, inginerii si alte persoane implicate in proiect pot apela la cateva trucuri pentru reducerea cantitatii de deseuri. Iata cateva dintre acestea:

  • Stabilirea clara a obiectivelor cu privire la diminuarea cantitatii de deseuri, cu respectarea procedurilor aflate in documentele contractuale;
  • Identificarea materialelor reciclabile sau reutilizabile si masura in care ele pot fi transportate in acest scop;
  • Stabilirea materialelor ce pot fi reciclate cu usurinta: hartie, sticla, metal etc..

Deseuri din constructii – sfaturi utile pentru diminuarea lor

Pe langa trucurile mentionate mai sus, exista si alte sfaturi practice pentru reducerea deseurilor din constructii:

  • Proiecteaza dimensiunile cladirii astfel incat sa corespunda cu dimensiunile standard ale materialelor, mai ales in cazul materialelor din lemn. Cu cat modificarile asupra materialelor vor fi mai mari, cu atat pierderile vor fi mai consistente. Nu uita ca lemnul ocupa aproximativ 1/3 din cantitatea totala de deseuri din constructii!
  • Identifica solutii de depozitare pentru materiale, astfel incat sansele ca ele sa fie deteriorate sa scada. Spatiile cu volum mare de circulatie sau supraincarcate nu sunt deloc indicate!
  • Alege sa colaborezi cu furnizorii directi pentru diminuarea ambalajelor inutile sau informeaza-te cu privire la reciclarea sau returnarea lor.
  • Calculeaza si estimeaza cantitatea de deseuri pe care proiectul tau o poate genera.
  • Dezvolta colaborari cu furnizori care iti permit ca materialele neutilizate sa fie returnate fara costuri suplimentare. In felul acesta, nu doar ca vei reusi sa reduci vizibil cantitatea de deseuri, ci vei putea economisi si resurse financiare!

Asadar, daca te afli in faza de planificare a unui proiect pentru construirea unei cladiri, nu uita sa treci pe lista si reducerea cantitatii deseurilor. Firma de reciclare reprezinta solutia ideala pentru indeplinirea acestui obiectiv!

Anunt Diamant Protege Parol

Protege Parol Timisoara si-a inceput activitatea in 1999, fiind astazi unul dintre cei mai importanti distribuitori de accesorii si materiale pentru mobilier si tapiterie din tara, destinate mobilierului si industriei mobilei.
https://www.protege.ro