Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Oferim promovare on-line si SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/

Cum montam parchetul clasic

Cum montam parchetul clasic

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 ore
Vizualizari
3178

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Parchetul este un strat care acopera solul si ii da o aparenta eleganta si calda. Acesta se comercializeaza in placi de lemn de esenta tare sau de lemn compozit, lacuit sau care urmeaza sa il lacuim dupa montare.

Unelte necesare pentru montarea parchetului clasic:
- ciocan de cauciuc
- mortar pentru a nivela solul
- firiz
- mistrie
- mistrie zimtata
- adeziv
- boloboc
- metru
- sfoara pentru trasat
- recipient pentru prepararea adezivului.

Cum se pune parchetul

Solul pe care se pune parchetul trebuie sa fie neted, nivelat, curat si lipsit de umezeala. Se desfac pachetele de parchet si se lasa 24 de ore in camera in care urmeaza sa fie montat, sa se adapteze la temperatura camerei, astfel evitand posibile deformatii ale pieselor.

Trebuie sa tinem cont ca datorita montarii parchetului, nivelul solului creste cu cel putin 12 mm, fiind necesar sa adaptam usile noilor masuri. Sunt mai multe forme in care se poate incepe montarea parchetului. Important e sa terminam intotdeauna cu punerea parchetului in dreptul usii. Se poate incepe pe peretele din fata usii, sau din mijlocul camerei.

Se prepara adezivul pentru parchet si se aplica uniform pe sol cu mistria zimtata. Din momentul in care am intins pe jos adezivul, avem 7 minute sa punem piesele de parchet, asa ca trebuie sa calculam care ar fi suprafata pe care sa lucram in acest timp.

Trebuie sa avem multa grija cu peima piesa de parchet care o punem, deoarece aceasta o sa fie cea care o sa dea forma intregului parchet. Din cand in cand trebuie sa verificam cu bolobocul sa fie montate toate piesele la aceeasi inaltime, iar daca e nevoie le mai alineam cu cateva lovituri usoare cu ciocanul de cauciuc.

Adezivul se usuca bine in aprtoximativ o ora. Intre pieele de parchet nu se lasa deloc distanta. Daca adezivul iasa printre piesele de parchet, trebuie sters imediat cu o carpa umezita in apa. Este foarte important sa lasam langa perete o distanta de aproximativ 5-7 mm, pentru ca parchetul se aseaza si se dilata. Ulterior aceasta diatanta se acopera cu bucati de plinta.

Filtre

Categorie articol: Mesterul casei

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Este un site care doreste sa promoveze firmele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel. Oferim publicitate on-line si SEO.
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/