Cum construiești un garaj: de la proiect, până la organizarea produselor pe rafturi metalice

Cum construiești un garaj: de la proiect, până la organizarea produselor pe rafturi metalice

Detalii

Social links
Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 9 luni si 3 saptamani
Apartine de
Target Web
Vizualizari
307

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Garajul este un spațiu deosebit de practic pentru orice proprietar, chiar dacă proiectul de realizare al acestora este de multe ori amânat. Chiar dacă de cele mai multe ori avem tendința sa privim garajul doar ca pe acel loc un care parcăm mașina, în realitate, acesta este un spațiu multifuncțional. Pe lângă mașina pe care o parcam în interiorul acestuia pentru a o proteja de ploaie, vânt, si alte inconveniente, adesea depozităm în garaj numeroase produse pentru mașină și nu numai. Construcția unui garaj debutează desigur cu un proiect atent realizat, care să corespunda perfect nevoilor noastre. Ține cont de faptul că un garaj este o investiție pe care o vei face pe termen lung, motiv pentru care este recomandat să uiți de compromisuri.

Dacă ai luat decizia de a da startul construcției unui garaj, este recomandat să ții cont de câteva aspecte importante. De ce? Pentru că ulterior este mult mai dificil sau chiar imposibil să mai faci schimbări. Iată așadar câteva sfaturi ce îți pot fi de folos în construcția unui garaj.

Stabilește dimensiunile în funcție de nevoi

Într-o prima etapă, este esențial să stabilești care este dimensiunea ideala a garajului. Pentru acest lucru, este necesar să ai în vedere spațiul pe care îl ocupă mașina, dar și alte produse ce își vor sfârși în garaj. Spre exemplu, clasicele rafturi metalice își găsesc cu ușurință locul într-un garaj unde avem tendința de a depozita tot soiul de lucruri ce țin de întreținerea mașinii și nu numai. Dimensiunile garajului ar trebui mereu corelate cu nevoile tale pentru a putea face alegerea corectă.

Alege materiale de calitate

Garajul ca și locuința propriu-zisa este o investiție făcută pe termen lung, de aceea nu ar trebui să existe loc de niciun fel de compromis. De aceea, alegerea unor materiale de construcție de calitate reprezintă nu doar o decizie inspirată, ci și una esențială pentru durata de viață a întregului garaj. Chiar dacă acest lucru presupune o investiție mai mare, în timp vei scăpa de numeroase bătăi de cap și eventuale reparații costisitoare.

Optează pentru porți automate

Integrarea tehnologiilor moderne în cadrul locuinței reprezintă mai mult decât o decizie inspirată având în vedere că la mijloc este vorba despre confort. Spre exemplu, în cazul garajului, ai posibilitatea de a instala porți automate, renunțând astfel la cele clasice. Ce avantaj îți aduce acest lucru? Confort! Acestea nu te mai pun in situația de a le deschide manual pentru a parca mașina, fiind chiar ideale atunci când plouă torențial.

Izolația

Izolația este foarte importanta și în cazul garajului având în vedere că ultimul lucru pe care ți-l dorești este să ai umezeală sau temperaturi nepotrivite în garaj. Din acest motiv, este indicat să optezi pentru izolație termică ți hidrofuga pentru a preveni aceste inconveniente.

Asigură-te că organizezi totul cât mai bine

De îndată ce ai ridicat construcția, următorul pas este acela de a te asigura că menții pentru vreme cât mai îndelungată curățenia și ordinea în general. Dacă vei păstra diferite produse în garaj, asigură-te că acestea sunt dispuse pe rafturi într-o ordine logică, astfel incat să le poți găsi cu ușurință ori de câte ori ai nevoie.