Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Oferim promovare on-line si SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/

Cum construiesti un beci: etape esentiale

Cum construiesti un beci: etape esentiale

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
687

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Desi par a fi elemente structurale mai putin importante, beciurile reprezintă constructii ce necesita materiale de calitate si o respectare clara a regulilor de realizare. Beciurile sunt zone in care pot fi depozitate anumite produse sau spatii ce pot fi transformate usor in camere tehnice pentru un hidrofor, in crame sau in spatii de depozitare a sculelor. Iata cum poti sa construiesti un beci si care sunt etapele peste care nu ar trebui sa sari.

Obtinerea autorizatiei


Autorizatia pentru construirea beciului este cat se poate de necesara, deoarece vorbim despre o constructie subterana, in imediata vecinatate a casei, care ar trebui practic sa depinda de conditiile terenului de fundare. In calcul, pentru obtinerea autorizatiei, se vor lua toti acesti factori, pe care beneficiarul ii prezinta sub forma de proiect, cu solutiile constructive propuse.

Achizitionarea materialelor


In cadrul proiectului pe care trebuie sa il intocmesti vor fi mentionate si materialele de constructii pe care le poti folosi pentru realizarea beciului. Nu va lipsi sub nicio forma betonul de calitate, ce va fi folosit pentru realizarea pardoselii beciului si nici armatura, adica otelul care va avea rol de armare a zonelor betonate. De asemenea vei avea nevoie de adeziv pentru zidarie de la Mathaus si, fireste, caramida plina, portanta, pentru a acoperi nevoile in ceea ce priveste rezistenta.

Un aspect foarte important este hidroizolarea structurii. Pentru aceasta, va fi necesara achizitionarea unei hidroizolatii, iar de cele mai multe ori sunt preferate izolatiile lichide, sub forma de membrana. In acelasi timp si materialele de izolare termica vor fi necesare, iar recomandarea specialistilor face referire la vata minerala bazaltica.

Realizarea sapaturii


Sapatura se poate face fie manual, fie mecanizat, cu ajutorul unor utilaje specifice, precum excavatoarele. In functie de dimensiunea stabilita a beciului, va fi necesara realizarea sapaturii cu o marja de in plus, pentru fiecare strat care contribuie la grosimea zidurilor.

Turnarea placii si realizarea peretilor


Placa de pardoseala la nivelul beciului va avea nevoie de un minim de 7-10 cm, cu aplicarea unui strat de hidroizolatie prealabila. De asemenea este necesara realizarea unui sistem de drenare a apei, pentru ca, fiind o constructie subterana, beciul este o structura expusa.

Urmeza construirea peretilor, caz in care poate fi folosita caramida plina, ce va oferi un plus de rezistenta si de stabilitate. Hidroizolarea beciului ar trebui sa fie facuta atat pe interior, la nivelul caramizilor, cat si pe ”exterior„, adica in spatele caramizilor. Apa se poate infiltra cu usurinta din sol si din acest motiv este necesara o izolare temeinica, pentru un plus de siguranta din acest punct de vedere.

Ca etapa intermediara este recomandata si izolarea termica a spatiului. Beciurile sunt in general cunoscute ca fiind camere reci, insa aceasta senzatie de rece poate acutiza sau poate genera condensul. Din acest motiv este necesara izolarea cu vata bazaltica, pentru a preintampina condensarea, dar si pentru a pastra o temperatura potrivita la interior.

Placa peste beci este turnata ultima si necesita o armare temeinica, mai ales daca vorbim despre o suprafata cutrafic ridicat. Astfel, daca beciul se afla sub o anumita camera (de exemplu sub bucatarie, cu acces printr-o usa pozitionata la nivelul pardoselii) este necesar ca aceasta placa sa poata suporta incarcarile transmise de camera superioara, plus incarcarile ce vin din greutatea proprie a constructiei.

Finisaje

Ultima etapa o reprezinta finisajele, pentru ca ulterior uscarii corecte a materialelor (este necesara asigurarea unei bune ventilatii a spatiului) se poate merge mai departe la finalizarea lucrarii. Poti folosi orice material de finisare si poti aduce orice imbunatatire, pentru ca mai apoi sa incepi sa mobilezi sau sa utilezi beciul conform nevoilor tale.

Beciurile pot fi transformate in multe spatii si pot capata diferite functiuni. Pentru ca un beci sa iti ofere siguranta si durabilitate, etapele de lucru sunt foarte importante, la fel si calitatea materialelor folosite.

Sursa foto: unsplash.com/photos/1Y7Oqw-id7A

Filtre

Categorie articol: Amenajari