Cum aplicam lacul pentru exterior? Reguli de baza pentru rezultate remarcabile

Cum aplicam lacul pentru exterior? Reguli de baza pentru rezultate remarcabile

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1065

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Din fericire, in prezent, majoritatea lacurilor existente pe piata sunt de o calitate foarte buna, astfel incat aplicarea lor pe suprafetele din lemn nu reprezinta o operatiune foarte dificila. Vom discuta, in cele ce urmeaza, despre principalele aspecte de luat in considerare atunci cand dorim sa utilizam lacurile pentru exterior.

Aplicarea corecta a unor lacuri pentru exterior

Este important sa citim si sa urmam indicatiile producatorului. Acestea se gasesc pe eticheta produsului sau inscriptionate direct pe ambalaj. Lacul de interior nu trebuie folosit in exterior, deoarece nu va avea rezistenta in timp, irosindu-va astfel timpul si banii.

Lacul pentru exterior, asa cum indica si numele, este special conceput pentru utilizare la exterior. Acest produs beneficiaza de protectie UV, astfel incat si lemnul de sub stratul de lac este protejat. Lacul este adesea microporos, permitand lemnului sa respire, prevenindu-se astfel aparitia mucegaiului.

Pentru a aplica cu succes lacul, va fi nevoie sa luam in calcul cativa factori. Trebuie sa aveti grija la timpul de uscare necesar pentru fiecare strat de lac aplicat, temperatura la care se va efectua vopsirea, cat si instrumentele utilizate. Vom detalia, in cele ce urmeaza, toate aceste elemente.

Pasul 1 - Lucrati la temperatura corecta

Primul lucru pe care trebuie sa-l observati este daca temperatura din aer la momentul vopsirii este suficient de ridicata pentru a facilita intarirea, respectiv uscarea lacului. In general, lacul nu se va usca sub temperatua de 18 grade Celsius. Temperatura sub aceasta limita va intarzia uscarea lacului cu cateva zile, poate chiar saptamani.

Cel mai bun interval de temperatura este intre 20 – 24 grade Celsius. Aplicarea lacului la temperaturi mai mari nu este recomandata, deoarece solventii tind sa se evapore prea repede, lasand lacul sa se fixeze prematur. Intr-o astfel de situatie, calitatea muncii este afectata, iar rezultatul final va prezenta bule de aer sau urme de aplicare inegala.

Pasul 2 – Pregatirea suprafatei si eliminarea surselor de praf

Aplicarea lacului este foarte sensibila la prezenta prafului. Suprafata care urmeaza a fi vopsita trebuie curatata bine in prealabil. Daca aplicarea se va face intr-un atelier, este important ca la acel moment sa nu se efectueze simultan alte operatii de slefuire. Este, de asemenea, indicat sa stergeti podeaua si sa asezati mobilierul pe o folie de plastic.

Pasul 3 - Aplicarea lacului

Lacul poate fi aplicat in oricare din cele trei moduri: cu pensula, cu o rola si un tampon sau prin pulverizare. Periajul este o tehnica testata in timp si multe pensule si perii de inalta calitate sunt disponibile in acest moment.

Deși sunt costisitoare, cele mai bune pensule pentru sarcina sunt cele realizate folosind fire de par naturale. O alternativa ieftina, dar totusi eficienta, este peria din polistiren. Puteti cumpara o perie de penoplast pentru fiecare strat de lac pe care il aplicati; acestea sunt cele necostisitoare. Veti fi, de asemenea, asigurati de o buna calitate a muncii chiar si daca nu aveti multa experienta in spate, deoarece aceste perii nu lasa urme.

Expertii va ajuta sa obtineti un rezultat perfect

Specialistii Klebrom ne recomanda sa avem in vedere calitatea produselor utilizate, pentru a beneficia de cele mai bune rezultate, cat si pentru a ne proteja de riscul utilizarii lacurilor si vopselurilor toxice. Folosirea produselor ecologice este primul pas in a ne feri de principalele riscuri. Daca doriti sa treceti la actiune, primul pas este sa vizitati magazinul online klebrom.ro si sa alegeti produsele potrivite pentru viitorul dumneavoastra proiect.

Autor

Filtre

Categorie articol: Mesterul casei