Cum alegi plinta decorativa pentru parchet? Specialistii te sfatuiesc!

Cum alegi plinta decorativa pentru parchet? Specialistii te sfatuiesc!

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Vizualizari
1614

Voteaza & Distribuie

Prezentare

In ultimii ani, domeniul amenajarilor interioare primeste o atentie sporita atat din partea specialistilor, cat si din partea clientilor acestora. Se acorda o atentie din ce in ce mai mare profilelor decorative ce pot fi achizitionate din oferta magazinului NMC, oferind posibilitatea crearii unor amenajari de vis.

Unul din cele mai importante aspecte pentru cei care doresc sa faca modificari in locuinta este alegerea parchetului, dar si a plintei perfecte pentru acesta, care sa se potriveasca din punct de vedere estetic si nu numai. Profilele decorative din oferta magazinului online pot fi dedicate interioarelor si exterioarelor, plinta fiind un articol de interior foarte important.

Criterii importante in alegerea plintei pentru parchet

Plinta pentru parchet nu pare a fi o alegere dificila si o provocare pentru potentialii clienti, si cu toate acestea este. Pentru plinte de calitate este bine ca persoanele interesate sa se orienteze catre magazine cu vechime pe piata si cu produse de calitate – de exemplu, NMC Design este unul din magazinele cu vechime si cu renume pe piata profilelor decorative de interior si de exterior.

Unii clienti aleg plinta in nuanta parchetului, aceasta fiind alegerea clasica si foarte des intalnita. Plinta nu atrage atentia, ramane invizibila si discreta. Insa nu de fiecare data este posibil ca plinta sa fie exact la aceeasi nuanta cu parchetul, de aceea, o alegere mai buna o reprezinta plinta care poate fi vopsita.

Sunt si persoane care aleg plinta in aceeasi culoare cu peretii, pentru a nu reduce vizual spatiul, creand un contrast negativ. Plinta in culoare contrastanta poate reduce spatiul din punct de vedere vizual, in timp ce plinta care are aceeasi culoare cu peretii va face ca incaperea sa para mai inalta. Se poate opta si pentru plinte care pot fi vopsite pentru a se imbina cu peretii si cu decorul.

Exista si posibilitatea ca plinta sa aiba aceeasi culoare cu ferestrele, mobila sau nuanta usii. Aceste optiuni sunt moderne si creeaza efecte interesante. Asadar, se poate vorbi despre alegerea plintei decorative in culoarea usii, plinta care inconjoara camera si se opreste la ancadramentul usii, legand piesele din interiorul incaperii.

Plinta aleasa in aceeasi culoare cu ferestrele reprezinta o combinatie mai putin obisnuita, insa reuseste sa accentueze ferestrele care nu sunt ascunse de perdele. Nu in ultimul rand, exista posibilitatea de a asorta plinta cu mobila, incadrandu-se perfect in incaperile moderne.

Plinta potrivita – la un click distanta

In primul rand, inainte de a investi intr-un accesoriu atat de important cum este plinta, clientii trebuie sa isi aleaga culoarea preferata si cum vor asorta plinta obiectelor din incapere, tinand cont de faptul ca o plinta in aceeasi culoare cu peretii sau cu parchetul va mari spatiul, va delimita mai bine granitele, iar spatiile mici si neregulate vor deveni mai aparente.

Alegerea plintei potrivite nu este o provocare, mai ales daca persoanele interesate vor tine cont de sfaturile specialistilor. Nu este necesar ca plinta sa aiba aceeasi culoare in toata casa sau tot apartamentul, fiecare camera avand modelul propriu ca si inaltime sau culoare. Plinta trebuie sa se imbine frumos si sa se combine cu diferite texturi si nuante.

Autor