Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Este un site care doreste sa promoveze firmele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel. Oferim publicitate on-line si SEO.
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Cum alegi perdelele și draperiile pentru fiecare cameră din casă?

Cum alegi perdelele și draperiile pentru fiecare cameră din casă?

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 2 saptamani
Vizualizari
406

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Când vine vorba de alegerea perdelelor pentru casa ta, pentru fiecare cameră, există o componentă personală care este în raport cu mai mulți factori. Stilul decorativ, estetica dintr-o încăpere, design-ul specific, preferințele individuale sunt de luat în considerare. De altfel, nu trebuie trecută cu vederea nici necesitatea practică a modelelor alese.

Sfaturi despre cum să alegi perdele potrivite pentru fiecare cameră


Stabilește nevoile camerei

Înainte de a alege un anumit model, conform expertilor, trebuie să ții cont de funcționalitatea camerei. De exemplu, într-un dormitor ar putea fi important să blochezi lumina soarelui, pentru a-ți permite un somn cât mai odihnitor. În living ai putea prefera să pui draperii realizate din materiale mai ușoare, transparente, care să permită iluminarea naturală a încăperii. În camera copiilor, optează pentru modele cu design copilăros, colorat, care să se potrivească cu tonul general al camerei.

Alege stilul decorativ

Gândește-te la stilul general al camerei și casei tale. Dacă ai un decor modern, alege modele și țesături cu aspect minimalist, culori armonioase și croi curat. Dacă ai un decor clasic ori rustic, poți alege draperii mai bogate, cu volane sau cusături decorative. Este important să asiguri o armonie între estetica perdelelor și decorul general al camerei. Poți găsi o mulțime de modele perfecte pentru casa ta într-un magazin perdele și draperii

Alege materialul potrivit

Materialul perdelelor poate influența atât aspectul general, cât și funcționalitatea, atmosfera dintr-o cameră. Materiale ușoare, precum bumbacul sau inul, sunt ideale dacă dorești ca încăperea să aibă un aspect mai deschis, permițând luminii naturale să pătrundă în încăpere. În schimb, materialele mai grele, mai voluminoase, cum sunt catifeaua sau brocartul, pot oferi izolare termică mai bună, creând astfel o atmosferă mai intimă.

Alege culorile și modelele potrivite

În esență, perdelele au o valență estetică aparte, și tocmai din acest motiv ar trebui să acorzi o atenție deosebită și design-ului acestora. Culoarea, în mod special, influențează mult aspectul unui model, care se extinde asupra atmosferei camerei. Dacă dorești să ai o încăpere luminoasă, plină de viață, poți alege perdele în culori vibrante, cu modele interesante. Pentru un ton mai cald, mai relaxant, optează pentru culori neutre sau pastelate.

Măsurătorile corecte

Înainte de a achiziționa modelele dintr-un magazin de perdele și draperii, asigură-te că ai reușit să măsori cum trebuie lungimea și lățimea ferestrelor, pentru a cumpăra articolele potrivite. Drept regulă generală, perdelele ar trebui să fie suficient de lungi încât să atingă podeaua sau chiar să se suprapună ușor peste aceasta, pentru a obține un aspect cât mai elegant și sofisticat. Draperia ar trebui să depășească puțin lățimea ferestrei, pentru a putea întinde perdeaua pe aceasta.

Experimentează și personalizează după bunul plac cand alegi draperiile

În cele din urmă, nu uita să dai frâu liber imaginației și creativității. Nu există reguli limitante, stricte, în alegerea perdelelor. Este important să te simți confortabil și să-ți placă aspectul final, decorul obținut. Poți experimenta, astfel, cu diferite texturi, modele, combinații, pentru a obține o estetică autentică, personalizată gusturilor tale.

Așadar, alegând draperiile potrivite, te poți bucura de decorul la care dintotdeauna ai visat, cu minimum efort. Alege să iei în considerare atât aspectele practice, cât și cele ce țin de estetică, pentru a face cele mai inspirate alegeri.

Filtre

Categorie articol: Amenajari

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Oferim promovare on-line si SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/