Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Oferim promovare on-line si SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/

Cum alegi cel mai bun router CNC cu care să lucrezi?

Cum alegi cel mai bun router CNC cu care să lucrezi?

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
585

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Routerul CNC (Computer numerical control) este un utilaj ce nu ar trebui să lipsească din atelierele moderne pentru prelucrarea lemnului. Cu ajutorul unui router CNC vei putea realiza numeroase operațiuni într-un timp rapid și facil, precum frezarea, gravarea, tăierea sau găurirea lemnului.

Există o gamă extinsă de modele de routere CNC, de aceea este important să investești într-un utilaj potrivit pentru nevoile tale, cerințele clienților, dimensiunea atelierului de lucru, dar și bugetul tău. Descoperă deci cum poți alege cel mai bun router CNC!

Domeniul de activitate al atelierului tău

Înainte de a investi într-un router CNC este important să știi exact ce operațiuni dorești să realizezi cu acesta. De exemplu, pentru fabricarea pieselor mari de mobilier pentru locuințe, spații comerciale, birouri, terase etc, vei lucra preponderent cu planșe de lemn de dimensiuni mari, însă vor fi realizate rapid și facil, putând astfel să vinzi o cantitate mare de produse finite. Pe de altă parte, dacă dorești să creezi un design deosebit pentru fiecare piesă de mobilier sau decorațiune, atunci vei avea nevoie de un utilaj care să ofere precizie maximă, alături de operațiuni de tăiere, scobire, găurire și gravare.

Cum alegi un router CNC


În funcție de activitățile desfășurate în cadrul atelierului tău, este important să iei în considerare următoarele criterii ale routerelor CNC:

Uneltele de tăiere

Un router CNC îți va pune la dispoziție o gamă extinsă de unelte ce vor realiza eficient și precis fiecare operațiune. Astfel, majoritatea utilajelor CNC pot avea: freze, freze cu mișcare pe verticală, unelte de gravare, pânze - fierăstrău pentru tăiere și canelare, freze pentru profilare sau burghie pentru scobire și găurire.

Dimensiunea routerului CNC

Dimensiunea utilajului trebuie să fie potrivită pentru atelierul tău, fie acesta mic sau mare. În funcție de mărimea lui, vei putea alege, de asemenea, între CNC cu 3 sau 4 axe.

Viteza și precizia de prelucrare

CNC-urile care oferă precizie de prelucrare mare și viteză mică sunt potrivite pentru operațiunile migăloase: gravare, scobire etc, iar cele cu o viteză mai mare pot fi folosite pentru realizarea pieselor voluminoase de mobilier, uși etc.

Specificațiile mecanice


Atunci când alegi un router CNC este important să descoperi cât mai multe informații despre ghidaje, batiu, masa utilajului, structura de suport pentru masa de lucru, elementele de conectare, motorul, uneltele și magazia de unelte, elementele de fixare pentru piesele de material, dar și părțile hardware și software ale panoului de comandă CNC.

Software-ul routerului CNC


Routerul CNC necesită un limbaj special pentru a putea realiza toate operațiunile necesare. Există: Aspire, LinuxCNC, ECam, TurboCNC, Mach, G-Code Senders etc., unele dintre acestea fiind gratuite pe când altele trebuie cumpărate. Află dacă routerul CNC pe care vrei să-l achiziționezi este compatibil cu alte software-uri CAD/ CAM, înainte de a cumpăra produsul.

Bugetul alocat pentru routerul CNC


Dacă îți dorești un echipament performant, automatizat și modern pentru atelierul tău, atunci va trebui să cheltuiești o sumă semnificativă pentru utilajele, uneltele și echipamentul necesar. Cu toate acestea, pe termen lung, un CNC va avea foarte multe beneficii de oferit pentru business-ul și activitățile tale, așa că este într-adevăr un utilaj în care merită să investești!

Suport, componente de calitate și piese de schimb Pentru lucrări de calitate ai nevoie de un utilaj pe măsură, iar la Danibrum România vei găsi cu siguranță echipamentul de care ai nevoie! Cu atât mai mult, vei primi îndrumare pentru achiziționarea consumabilelor și pieselor de schimb, dar și suport pentru orice problemă întâmpinată!

Alege echipamentul de lucru necesar pentru proiectele tale din atelier în funcție de nevoile și de cerințele clienților. Prin investirea într-un router CNC vei putea realiza operațiuni rapide, precise și de calitate!