Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Cum alegi cea mai buna pompa submersibila?

Cum alegi cea mai buna pompa submersibila?

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
2009

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Alegerea unei pompe poate sa puna destul de multe probleme. Exista mai mult tipuri de pompe, cum ar fi cele submersibile si cele de suprafata si exista o multime de parametri care conteaza si pe care s-ar putea sa nu ii stapanesti asa cum ai vrea sa o faci. Debitul, inaltimea de pompare, metri cubi de apa pompati pe ora sau metri coloana de apa, toti sunt termeni importanti, care decid calitatea pompei si pe care trebuie sa ii intelegi.
Un prim lucru pe care trebuie sa il stii, este sa faci diferenta intre o pompa submersibila si una de suprafata.

Pompa de suprafata este pozitionata in afara putului si trage apa din aceseta, in timp ce pompa submersibila este pozitionata in put, fiind acoperita de apa si impinge lichidul in afara putului. Inainte de a lua o decizie asupra pompei pe care o vei folosi, trebuie sa stii ca o pompa de suprafata nu poate sa traga apa de la o adancime mai mare de 8-9 metri, in timp ce o pompa submersibila este mult mai flexibila, putand fi eficienta chiar la cateva zeci de metri adancime.

Care sunt principalii parametri ai pompelor?

In specificatiile pompelor vei descoperi mai multi parametri:

  • Q- Este debitul de apa pompata intr-un interval de timp;
  • H- Este inaltimea de pompare in metri a coloanei de apa.

Acesti doi parametri sunt cei mai importanti, deoarece definesc modul de functionare al unei pompe. Este esential, asadar, sa stii cate persoane vor folosi apa din put, care este inaltimea putului si care vor fi activitatile ce necesita apa, pentru a determina puterea pompei.

Pentru a alege pompa perfecta, mai trebuie sa se raspunda la o serie de intrebari:

  • Care este fluidul ce urmeaza sa fie pompat. Exista o diferenta destul de mare intre apa curata, apa sarata sau apa termala iar aceasta diferenta poate sa influenteze functionarea pompei?
  • Care este continutul de nisip al apei, pe metru cub?
  • Care este temperatura apei pompate?
  • Care estedimensiunea si adancimea putului din care este pompata apa?
  • Care este modul in care va fi folosita apa?

Raspunsul la toate aceste intrebari poate sa ajute vanzatorul sa iti recomande cea mai buna pompa, de care te poti bucura ani intregi fara niciun fel de probleme.

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Drubeta-Turnu Severin
https://pfscleaning.ro