Cum alegem culorile vegetatiei in gradina

Cum alegem culorile vegetatiei in gradina

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Vizualizari
2568

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Culoarea are o mare influenta in starea de spirit a unei persoane, iar intr-o gradina trebuie sa profitam de multitudinea de culori ce ne ofera vegetatia pentru a crea efectul dorit. Alegerea culorii in fiecare coltisor al gradinii trebuie sa fie ceva personal, in concordanta cu felul si stilul de a fi al fiecaruia, dar tinand cont in acelasi timp de cum reactioneaza vegetatia la lumina si la mediul incojurator.

De exemplu, culorile palide sunt luminoase in zonele umbroase, dar se schimba in culori mult prea palide in zonele cu multa lumina si soare. Daca dorim o gradina cu tonuri accentuate si tinand cont ca este vorba de o gradina de mici dimensiuni, un este o idee rea sa alegem doua culori, una dominanta si una secundara. De exemplu, daca alegem o culoare stacojie ca dominanta o putem asorta cu culoarea crem sau ocru.

Un rosu purpuriu ca si culoare dominanta il putem combina cu culoarea albastra (acesta poate fi albastru inchis sau deschis, dupa preferinta fiecaruia). Combinatiile florale de un galben intens cu albastru palid, ofera de asemenea o imbinare de culori atractive.

Daca ne decidem pentru culori pastel, trebuie sa tinem cont ca acestea sunt culori reci, dar foarte interesante pentru zonele umbroase ale gradinii cu putina lumina. Acestea vor iesi mai mult in evidente la lasarea serii, devenind lucitoare, permitandu-ne sa ne bucuram de gradina noastra dupa o zi obositoare de lucru. Daca gradina noastra este foarte mica si putin luminata, tonurile albicioase o sa ne ofere lumina si prospetime. Trebuie sa tinem cont totusi ca albul pur arata destul de ciudat, asa ca este indicat sa il combinam cu alte culori.

In orice caz, culoarea predominanta in aproape toate gradinile de mici dimensiuni, este ca intotdeauna verdele. Acesta il putem combina dupa gustul nostru cu o culoare pe care o consideram noi cea mai potrivita si care ne relaxeaza.

Filtre

Categorie articol: Amenajari, Mesterul casei