Creditul HVB pentru locuinte

Creditul HVB pentru locuinte

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 2 saptamani
Vizualizari
8491

Voteaza & Distribuie

Prezentare

HVB Bank acorda credite pentru cumpararea sau reamenajarea unui apartament sau a unei case, cu exceptia celei de vacanta, cumpararea unui teren, insa nu agricol si pentru constructia, finalizarea sau extinderea unei locuinte.

Pentru a fi eligibila, persoana care solicita creditul trebuie sa aiba intre 22 de ani si varrsta legala de pensionare pana la care creditul trebuie rambursat in intregime. Venitul care permite obtinerea unui credit ipotecar la HVB este de 300 de euro pe luna pe familie, daca este vorba despre cumpararea unui apartament, case, teren sau reamenajare si 500 de euro daca este vorba de constructia unei case. Suma tuturor obligatiilor financiare ale familiei - rate credite, rate leasing, etc, inclusiv rata creditului solicitat nu trebuie sa depaseasca 40% din venitul net lunar eligibil pe familie. Suma tuturor obligatiilor financiare ale familiei aferente tuturor creditelor imobiliare sau ipotecare inclusive rata creditului solicitat - nu va depasi 35% din venitul lunar eligibil pe familie.

Pot fi coimprumutati maximum doua persoane: sotia sau sotul/partenerul care trebuie sa fie coproprietar al proprietatii imobiliare finantate sau unul dintre parinti sau socri, care nu trebuie sa fie coproprietari. Sunt acceptati si pensionarii.

Perioada de creditare de maximum 25 de ani.

Perioada de creditare este de minimum 10 ani (in afara cazului in care solicitantul cere o perioada mai mica, dar nu mai putin de 3 ani) si de maximum 25 de ani. Pentru reamenajare, creditul nu poate fi acordat pe o perioada mai lunga de 10 ani. HVB ofera o perioada de gratie de 12 luni in cazul creditelor acordate pentru constructie. Contributia solicitantului trebuie sa fie de minimum 25% din valoarea totala a proprietatii si in cazul cumpararii unei case sau teren, iar in cazul constructiei trebuie sa fie de 25% numerar sau investitii in constructie si terenul.

Minimum de 10.000 de euro la cumpararea unui apartament

Creditul este acordat in euro. Exista un minim care poate fi imprumutat, de minimum 10.000 de euro in cazul cumpararii unui apartament sau a unei case, 5.600 de euro la cumpararea de teren, 3.000 de euro pentru reamenajare, 25.000 in cazul constructiilor, 10.000 in cazul unor extinderi. Suma maxima imprumutata este de 100.000 de euro.

Banca solicita anumite garantii. Pentru achizitia unui apartament, case, teren sau reamenajare se solicita ipoteca de rang I in favoarea bancii asupra proprietatii imobiliare achizitionate sau reamenajate. Pentru constructie se solicita: ipoteca de rang I in favoarea bancii asupra terenului si a viitoarei constructii, cesionarea venitului lunar in favoarea bancii al imprumutatului principal si al coimprumutatului (daca e cazul), gaj pe conturile deschise la HVB Bank, asigurare de viata si asigurare pentru proprietatea imobiliara cesionata in favoarea bancii.

Filtre

Categorie articol: Oferte bancare