Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Este un site care doreste sa promoveze firmele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel. Oferim publicitate on-line si SEO.
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Construirea unui gard: elemente necesare și etape

Construirea unui gard: elemente necesare și etape

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
1049

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Construirea unui gard, deși privită ca un proces dificil, este în realitate mai ușoară decât ai crede. Este necesar să ai în vedere materialele din care vrei să realizezi împrejmuirea, dar și etapele de lucru, pe care va trebui să le respecți cu strictețe. Iată care sunt acestea.

Obținerea autorizației de construire

Orice construcție, indiferent de tipul acesteia, nu poate fi realizată câtă vreme nu este obținută autorizația de construire. Pentru aceasta este necesar să mergi la primăria de care aparții, pentru a vedea exact care sunt condițiile în care vei beneficia de autorizare. Alegerea materialelor din care se va realiza gardul Indiferent de tipul gardului pentru care optezi, vei avea nevoie de bară dreptunghiulară pentru realizarea stâlpișorilor de susținere și pentru rigidizări. Astfel, primul pas pe care va trebui să îl iei în calcul este să stabilești cantitatea de bară de care vei avea nevoie, în funcție de lungimea gardului și de înălțimea acestuia.

Există mai multe materiale din care poți realiza împrejmuirea proprietății tale. Poți alege să construiești garduri cu sau fără fundație, iar la nivel suprateran poți opta pentru următoarele variante:

Piatră naturală sau piatră de râu

Materiale deosebit de estetice, cu un impact special, piatra naturală sau piatra de râu sunt totuși opțiuni destul de costisitoare.

Garduri metalice

Gardurile metalice sunt în prezent cea mai echilibrată opțiune, deoarece ele îți oferă atât aspect și funcționalitate, cât și o rezistență superioară și durabilitate. De asemenea, gardurile metalice, din plasă bordurată sau panouri, reprezintă și una dintre cele mai economice variante. În plus, gardurile de acest tip permit o aerisire constantă a spațiilor și un grad de vizibilitate ridicat.

Garduri din fier forjat

La nivel de rezistență aceste tipuri de garduri oferă caracteristici superioare, însă prețul este unul ridicat atât în ceea ce privește materialele, cât și montajul acestora.

Gabioane
Un hibrid realizat din plasă bordurată și piatră naturală, gabioanele sunt o soluție deosebit de estetică la nivel de împrejmuire a proprietăților. Amprenta la sol este în acest cazuri destul de mare, drept pentru care ar trebui avut în considerare și acest aspect, mai ales dacă vorbim despre grădini cu suprafețe relativ mari.

Garduri din lemn

Lemnul este un material care se pretează destul de bine expunerii la exterior, iar gardurile realizate din acest material sunt estetice și primitoare. Costul materialelor este însă mare, la fel și costurile mentenanței, care trebuie făcute aproape anual în cazul acestor tipuri de garduri.

Garduri din tablă

Deși sunt o soluție de împrejmuire care oferă funcționalitate, gardurile din tablă necesită tratamente speciale împotriva coroziunii. Realizarea săpăturii pentru fundație În funcție de tipul materialului pentru care optezi pentru construirea gardului, următoarea etapă va fi cea de realizare a săpăturii pentru fundație. Fundația joacă un rol foarte important în stabilitatea împrejmuirii, astfel că este necesar să avansezi în teren la o adâncime de circa 40-50 cm. Acest lucru depinde și de regimul de înălțime al gardului, așa că va fi nevoie, cel mai probabil, de realizarea unor calcule de rezistență.

Alinierea stalpilor
După realizarea săpăturii, următorul pas va fi acela de stabilizare a stâlpilor. Aceștia pot fi realizați din bare dreptunghiulare metalice sau din beton, în funcție de tipul gardului. Este necesar să se verifice dacă stâlpii sunt dispuși drept, iar în cazul în care există abateri este necesară alinierea acestora. Urmează mai apoi betonarea stâlpilor, pentru încastrarea lor la nivelul terenului.

Realizarea gardului
O dată ce stâlpii sunt betonați, se poate trece la finisarea gardului cu ajutorul materialelor alese. Acestea se prind cu ajutorul elementelor speciale de tipul șuruburilor, clemelor sau prin procedee de sudură.

Gardul este unul dintre cele mai importante elemente constructive ale gospodăriei tale, așa că va trebui să alegi în mod corect pentru a te bucura de avantajele oricăruia dintre materiale pentru care optezi.

Sursa foto: unsplash.com/photos/bzqc09sK_D0

Anunt Diamant Protege Parol

Protege Parol Timisoara si-a inceput activitatea in 1999, fiind astazi unul dintre cei mai importanti distribuitori de accesorii si materiale pentru mobilier si tapiterie din tara, destinate mobilierului si industriei mobilei.
https://www.protege.ro