Constructii ilegale in jurul cursurilor de apa

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Vizualizari
2339

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Peste 400 de imobile din apropierea cursurilor de apa din judetul Cluj au fost construite ilegal, conform rezultatelor verificarilor efectuate in baza unui ordin al prefectului Mihail Hardau, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat remis ieri de Prefectura Cluj, in rapoartele intocmite de comisiile de control dupa verificarea a 1.979 de imobile se arata ca cele mai multe imobile ridicate fara autorizatie de constructie au fost descoperite in comuna Baisoara - 283, in timp ce in comuna Gilau au fost gasite 80 de constructii ilegale, iar in comuna Iara - alte 24.

Tot in comuna Gilau, comisiile de verificare au descoperit 160 de imobile construite, cu sau fara autorizatie, in zonele de protectie si de risc ale cursurilor de apa. In aceeasi categorie intra 71 de imobile din comuna Baisoara, 32 de constructii din comuna Marisel, sase imobile din comuna Iara, cate patru imobile din comunele Negreni si Poieni, doua imobile din comuna Capusu Mare si o constructie de pe raza comunei Manastireni. Majoritatea acestor constructii au fost facute pe terenuri private.

Ca urmare a acestui control, prefectul Hardau a cerut autoritatilor locale si institutiilor abilitate sa aplice de urgenta masurile prevazute de lege.