Conferinta Nationala de Arhitectura GIS

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
3397

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Arhitectii Alan Leo PLESTINA, Davor KATUSIC si Johannes BAAR-BAARENFELS, laureati in ultimii doi ani ai prestigiosului Festival International de Arhitectura de la Barcelona, vin pentru prima oara in Romania, ca invitati speciali ai Conferintei de Arhitectura GIS, organizata de Ordinul Arhitectilor din Romania si ABplus Events. GIS va avea loc pe 14 iunie la JW Marriott Grand Hotel Bucuresti.

Alan Leo PLESTINA

Este partener in cadrul biroului UPI-2M din Croatia, unde conduce departamentul de arhitectura. S-a nascut in Chelmsford, Marea Britanie, si a absolvit Facultatea de Arhitectura din Zagreb. Alan Leo Plestina este presedintele delegatiei croate in cadrul Consiliului European al Arhitectilor de la Bruxelles.

Cu UPI-2M a participat la cele mai prestigioase concursuri internationale de arhitectura, unde a obtinut importante premii. In 2009 a castigat „Award for Structural Design of the Year" la Festivalul International de Arhitectura de la Barcelona, iar in 2010 a fost finalist in cadrul aceleasi competitii la sectiunea „Birouri".

Dintre proiectele cele mai cunoscute si premiate: Arena Zagreb si NOVIStipic. Ultimul proiect, finalizat la sfarsitul anului trecut, va fi prezentat ca studiu de caz la GIS pe 14 iunie: NOVIStipic - "home" office.

Davor KATUSIC

Este director al biroului de arhitectura Produkcija 004 d.o.o. Detine un master in arhitectura, obtinut la cunoscutul institut Berlage din Amsterdam, sub coordonarea lui Alejandro Zaera.

Cea mai importanta lucrare a lui Davor KATUSIC este Terminalul din Zagreb, care a obtinut marele premiu la Festivalul International de Arhitectura de la Barcelona in 2009, pentru cea mai buna cladire a anului, la categoria „Civic and community".

Aceeasi cladire este nominalizata in 2011 la Mies van der Rohe Award, Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectura Contemporana. Prezentarea lui Davor Katusic de la GIS va avea ca tema Metodologia Design-ului Arhitectural.

Johannes BAAR-BAARENFELS

Este un arhitect austriac specializat in design interior si exterior. Majoritatea lucrarilor sale sunt cladiri comerciale. In 2010 Johannes BAAR-BAARENFELS a fost finalist la Festivalul International de Arhitectura de la Barcelona, sectiunea „Shopping", cu „Sportalm Flagshipstore Vienna". La GIS va sustine, in a treia sesiunea a conferintei, prezentarea: Brand Design within Architectural Constraints.

GIS va avea loc pe 14 iunie la JW Marriott Grand Hotel Bucuresti. Vor conferentia 24 de speakeri, in tot atatea prezentari din cele 3 domenii ale conferintei: birouri | hoteluri | cladiri comerciale.

Participa peste 200 de arhitecti, dintr-un numar total de 270 de participanti din Germania, Austria, Suedia, Croatia, Ungaria, Bulgaria si Romania.