Compozitia materialelor pentru tapiterie

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 2 saptamani
Vizualizari
2135

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Tineti cont de caracteristicile materialelor din care sunt produse materialele de tapiserie pentru a intelege mai bine comportarea acestora. Va prezentam mai jos principalele materiale care compun tesaturile pentru tapiserie.

Lana este o fibra naturala provenita de la ovine. Acest material este placut la atingere, cu o elasticitate mare, atacabil de molii, cu o rezistenta la abraziune modesta, slaba rezistenta la razele soarelui, arde incet, se stinge singur si necesita curatare uscata.

Bumbacul este o fibra naturala, vegetala, utilizat de secole. Acest material are o absorbtie ridicata, este rezistent la molii, se coloreaza bine, se sifoneaza usor, are o rezistenta la abraziune buna si o rezistenta moderata la razele soarelui, foarte inflamabil netratat si usor de intretinut.

Nailonul este prima fibra sintetica produsa in 1928. Acest material are o buna rezistenta elastica, o excelenta rezistenta la abraziune, dar o slaba rezistenta la razele soarelui, arde incet topindu-se si este usor de intretinut.

Filtre

Categorie articol: Amenajari