Compartimentarea locuintei cu placi din rigips

Compartimentarea locuintei cu placi din rigips

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
839

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Compartimentarea locuintei cu placi din gips si carton reprezinta una dintre cele mai rapide, simple si ieftine solutii de realizare a finisajelor. Datorita numeroaselor avantaje pe care le au aceste placi, placile din gips - carton au devenit in ultimul timp materiale foarte utilizate pentru compartimentarile interioare, atat pentru peretii plani si curbi, cat si pentru tavane.

Placile din gips si carton sunt compuse dintr-un strat de ipsos acoperit pe ambele fete cu folii de carton, ceea ce inseamna nu doar ca nu sunt toxice, ci sunt si suta la suta reciclabile. Peretii de compartimentare din gips si carton sunt foarte usori si nu incarca structura locuintei. De asemenea, se monteaza rapid și nu impun diverse conditii speciale.

Iata doar cateva avantaje importante de care te poti bucura daca alegi sa-ti compartimentezi locuinta cu placi din gips si carton:

  • Izolare fonica

Cu totii avem nevoie de odihna pentru a da randament in fiecare zi si pentru a fi in forma, iar daca odihna este deficitara acest lucru poate atrage dupa sine probleme de sanatate. Este dovedit faptul ca zgomotul reduce calitatea vietii, puterea de concentrare, si afecteaza perioadele de relaxare pentru refacerea organismului.

Compartimentarea locuintei cu placi din gips si carton te poate scapa de aceasta problema, pentru ca izoleaza foarte bine din punct de vedere fonic. Astfel, nu va mai trebui sa-ti faci griji din cauza zgomotului facut de vecini sau din cauza celui provenit de afara.

  • Izolare termica

Placile din gips-carton sunt de tip sandwich, adica sunt compuse, dupa cum s-a mentionat anterior, dintr-un strat de ipsos acoperit pe ambele suprafete cu folii de carton, si pot fi simpli sau dubli. Pentru ca izolarea lor termica sa fie si mai eficienta, aceasta se realizeaza cu vata minerala la interior.

  • Protectie impotriva umiditatii

Din roca de gips rezulta ipsosul, iar acesta are proprietati benefice pentru sanatate, deoarece regleaza umiditatea din spatiile interioare. Astfel ca, atunci cand atmosfera este prea uscata, ipsosul elibereaza molecule de apa imbunatatind mediul ambiant, iar cand aerul contine prea multa umiditate, micsoreaza excesul.

  • Purificarea aerului interior

Un alt avantaj considerabil al placilor din gips-carton il reprezinta faptul ca pot avea miezul aditivat astfel incat sa capteze, sa retina si sa neutralizeze din aer unii compusi nocivi formaldehida. Altfel spus, acest tip de placi contribuie la imbunatatirea calitatii aerului interior indiferent de locatie - locuinta, birou sau alte cladiri in care va petreceti timpul.

  • Protectia la foc a elementelor cladirilor

Izolatiile si finisajele peretilor si tavanelor dintr-un spatiu sunt la fel de importante precum materialele utilizate la structura de rezistenta a unei cladiri, deoarece izolatiile si finisajele sunt primele care intra in contact cu focul in cazul unui incendiu.

Este dovedit faptul ca ipsosul natural actioneaza ca o bariera intr-o astfel de situatie periculoasa, deoarece moleculele de apa din compozitia materialului fac produsele mai greu combustibile.

Luand in considerare avantajele enumerate, specialistii sunt de parere ca placile din gips si carton sunt una dintre cele mai bune metode de compartimentare a locuintei simplu si rapid, iar pretul accesibil este un alt beneficiu ce nu poate fi ignorat.

Sursa foto: unsplash.com/photos/IxDmdgaOQaM

Filtre

Categorie articol: Amenajari