Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Drubeta-Turnu Severin
https://pfscleaning.ro

Cinci sfaturi pentru fotografii de calitate

Cinci sfaturi pentru fotografii de calitate

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
1564

Voteaza & Distribuie

Prezentare

In zilele noastre, oamenii fac mai multe fotografii decat in oricare alta perioada din trecut si le impartasesc online in numere record. Daca te simti complesit de varietatea optiunilor de pe piata, camera foto Panasonic poate fi gasita in numeroase stiluluri si dimensiuni. Desi este usor sa dai vina pe camera sau smartphone pentru calitatea slaba a fotografiilor tale, cu cateva schimbari simple poti imbunatati calitatea imaginilor fara sa investesti intr-o camera noua.

Imparte cadrul in patrate egale

Baza oricarei fotografii este compozitia, altfel spus, pozitia diferitelor elemente dintr-un cadru. Prima si cea mai usoara regula este sa imparti cadrul in noua patrate egale si sa incerci sa aliniezi subiectul fotografiilor de-a lungul acestor linii si intersectii. Astfel, imaginea va avea un aer mai dramatic si va fi mai interesanta din punct de vedere vizual decat o fotografie in care subiectul este pozitionat central.

Foloseste blitul cu grija


Multe fotografii au fost mutilate de un blit care lumineaza prea aproape de subiect. Daca ai nevoie sa pornesti blitul departeaza-te putin si foloseste zoom-ul pentru incadrarea dorita. Daca fotografia este in continuare prea stralucitoare sau prea intunecata atunci ar trebui utilizezi compensatia de expunere. Multe camere permit ajustarea puterii blitului, actiune care poate adauga echilibru fotografiilor tale, rezultand in imagini care arata mai natural.

Nu te stresa prea tare cu performantele camerei tale


Este usor sa blamezi calitatea echipamentului fotografic pentru insuccesul fotografiilor tale. In realitate insa, aproape orice camera poate face o fotografie buna. Intr-adevar, camerele performante au avantejele lor, dar ceea ce conteaza intr-un final este compozitia: ce alegi sa incluzi in fotografie, ce alegi sa lasi afara si cum aranjezi subiectul in cadru.

Nu te simti obligat sa folosesti camera pe modul manual


In general, fotografii incepatori sunt dornici sa profite de setarile manuale, crezand ca astfel vor produce fotografii de calitate. Totusi, multe dintre setarile automate ale camerei functioneaza fara nicio problema. Sistemul de focalizare automată a camerei este în general o opțiune mult mai rapida decât focalizarea manuală, cu toate că vei obține rezultate mai precise dacă indici camerei unde doresti sa fie focusul prin selectarea manuală.

Ai rabdare sa astepti lumina potrivita


De multe ori a fotografia inseamna de fapt a reflecta asupra luminii in termeni de calitate, cantitate, direcția și modul în care se potrivește cu subiectul. Pentru a dezvălui detalii și pentru a reduce contrastul unei fotografii, asteapta pana când lumina este slaba și difuză. Portretele în aer liber și fotografiile macro arata foarte bine atunci când fotografieizi sub un cer usor inorat. In zilele cu soare stralucitor lumina este pur și simplu prea dura.

Totodata, fotografii de peisaje seteaza alarmele pentru primele oreale diminetii cu un motiv anume: lumina bogata, inclinata, de la rasarit si apus adauga caldura si textura fotografiilor rurale si celor de pe coaste. Asadar, inainte de orice sesiune de fotografii, nu uita sa iei in considerareintensitatea luminii si sa incerci sa gasesti o pozitie a camerei care sa o valorifice cat de mult posibil.