Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Cele mai noi trenduri ale materialelor de construcție sustenabile

Cele mai noi trenduri ale materialelor de construcție sustenabile

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 11 luni si 3 saptamani
Vizualizari
407

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Lumea se află într-o continuă schimbare, iar acest lucru se reflectă în fiecare sector economic și în fiecare eveniment la nivel global. Cu atât de multe dezastre naturale, schimbări climatice și poluare în întreaga lume, din ce în ce mai multe comunități, organizații și state își arată preocuparea - de altfel iminentă - pentru mediul înconjurător. Este un trend la care aderă și România: din ce în ce mai mulți români au grijă atât de mediu, cât și de propriul lor buget.

Optând pentru alternative verzi și sustenabile la obiceiurile, materialele și alegerile clasice, aceștia încep să își schimbe din ce în ce mai mult alegerile de alimentație și stil de viață. Fie că vorbim despre hrană bio sau materiale organice. Această tendință se observă mai puternică decât oricând și în industria construcțiilor, atât la nivel mondial cât și în țară. În acest articol vom discuta, așadar, cele mai noi tendințe ale materialelor de construcții sustenabile și ce trebuie să știi despre acestea.

Evoluția materialelor de construcții de-a lungul ultimilor ani


La nivelul materialelor de construcții, s-a remarcat în ultimii ani o creștere radicală a prețurilor, creștere care nu s-a mai înregistrat încă de la criza economică din 2008. Fie că vorbim de cărămidă și ciment sau polistiren și plăci OSB, creșterile de preț variază de la câteva procente până la triplarea lor, în comparație cu valoarea lor în urmă cu 3-4 ani.

Însă în acest context al inflației care afectează toate sectoarele economice, din ce în ce mai mulți dezvoltatori de pe piața imobiliarelor - dar și persoane fizice care își construiesc în prezent locuința - trec la construcții sustenabile. Astfel încât se pare că, în pași rapizi, ne îndreptăm către un viitor verde, sustenabil și eco-friendly. Dacă nu știi cum arată acest peisaj verde în construcții, și vrei să vezi cum arată clădirile sustenabile, citește în continuare care sunt cele mai noi 5 trenduri ale materialelor de construcție sustenabile.

1. Materiale low-impact


Este vorba despre materialele cu un impact radical redus asupra mediului pe durata întregului proces de folosire, de la fabricare și până la utilizare și degradare:

  • Baloții de paie, spre exemplu, se pot folosi pentru izolare în construcția caselor.
  • Pământul bătătorit este alt exemplu de material cu impact redus asupra mediului care tinde să fie folosit din ce în ce mai frecvent în construcția pereților.

2. Materiale smart

Cunoscute și sub denumirea de materiale inteligente, acestea au capacitatea de a se adapta pentru a răspunde nevoilor beneficiarului, schimbându-se și ajustându-se ca reacție la schimbările de mediu:

  • Sticla heliomată, sau termocromică, este un exemplu de material smart care își schimbă culoarea în funcție de temperatură pentru a asigura o iluminare naturală optimă a încăperii.
  • Betonul autocompactant este de asemenea un material de performanță inteligent care umple complet și astupă perfect cofrajul în care este turnat.

3. Materiale biodegradabile


Unele dintre materialele de construcții sustenabile aflate în topul tendințelor, materialele biodegradabile sunt apreciate pentru proprietățile regenerabile, precum și pentru faptul că degradarea lor naturală nu eliberează substanțe toxice și chimicale nocive pentru mediu. Acestea se pot folosi atât pentru izolare și podele, cât și pentru aplicații: bambus, bioplastic, miceliu, cânepă, nisip din deșert, plută etc.

4. Materiale reciclate


Tot mai multă popularitate câștigă și materialele de construcții reciclate, care în primul rând reduc cantitatea de deșeuri aruncate în mediu, și în al doilea rând reduc consumul de resurse și materii prime. Având durabilitatea, rezistența și nevoia redusă de mentenanță ca proprietăți principale, ele sunt foarte eficiente împotriva costului pe termen lung.

Lemnul vechi recuperat sau faianța, geamurile, oțelul și cărămida reciclată, toate pot fi folosite atât pentru podele și izolare, cât și pentru acoperiș. Ceea ce le face perfecte pentru locuințe, dar și pentru clădiri de birouri sau cazinouri, în România sau în alte țări dezvoltate din lume precum Austria sau Germania - dar dacă vrei să te bucuri de un cazino german, nu este necesar să mergi până acolo: o poți face online oricând, la cele mai tari cazinouri online nemțești, direct de pe telefonul mobil. Fă click aici pentru a afla mai multe!

5. Materiale cu eficiență energetică


Nu în ultimul rând, se observă un trend crescător și la nivelul utilizării de materiale de construcție eficiente energetic. Acestea aduc o considerabilă contribuție la reducerea cantității de energie de care este nevoie pentru a menține un ambient interior confortabil.

  • Geamurile tripan, cu 3 straturi de sticlă, sunt un exemplu perfect de material eficient energetic, care menține ambientul în cameră fără consum de energie.
  • ICF, un sistem de cofraj pentru beton armat cu izolație termică, perfect pentru izolare eficientă și cu eficiență energetică ridicată.


Concluzie: Sustenabilitatea, trendul nr. 1 pe piața imobiliară


Practic ceea ce arată trendurile în materie de construcții este ca durabilitatea, sustenabilitatea și responsabilitatea în construcții, precum și un impact cât mai redus asupra mediului înconjurător, sunt focusul principal în România și la nivel mondial.

Și asta pentru că pe lângă calitatea superioară și rezolvarea problemelor de mediu, aceste construcții verzi vin la pachet cu o mulțime de alte beneficii. Un astfel de avantaj constă în reducerea costurilor de întreținere prin micșorarea consumului - la care aspiră atât proprietarii și chiriașii, cât și corporațiile și clădirile de birouri.

De aceea construcțiile eficiente energetic cu amprentă redusă asupra naturii, precum și atingerea unui nivel de neutralitate climatică până în anul 2050, reprezintă chiar obiectivul UE care guvernează aceste tendințe de trecere la materiale de construcții verzi, sustenabile și eco-friendly.

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Oferim promovare on-line si SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/