Cei mai cautati meseriasi de pe Mesteri Locali in 2022

Cei mai cautati meseriasi de pe Mesteri Locali in 2022

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
627

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Constructiile sunt una dintre cele mai volatile industrii deoarece este supusa fluctuatiilor economiei. In perioada crizei din 2008-2009 industria constructiilor a cunoscut o scadere abrupta a ocuparii fortei de munca de aproape 14% peste noapte, cea mai mare scadere a ocuparii fortei de munca in constructii. Insa in ultimii 4 ani, piata a cunoscut o adevarata crestere de cerere si oferta in domeniul constructiilor.

Aceleasi cifre au fost inregistrate si pe Mesteri Locali, unde in ultimii ani mii de meseriasi din domeniul constructiilor s-au inregistrat pe platforma. Site-ul Mesteri Locali le-a permis profesionistilor in cautare de clienti si lucrari sa isi dezvolte o prezenta online. Astfel, clientii sunt acum cei care ajung rapid la meseriasi, datorita prezentei online si a profilului de succes unde nenumarati clienti au lasat recenzii.

Cu toate acestea, in industria constructiilor, anumite sectoare se confrunta in mod continuu cu o mai mare siguranta a locului de munca, rate mai scazute ale somajului si mai multe oportunitati de avansare in cariera. Ce locuri de munca sunt acestea?

Electrician
Un electrician va fi tot timpul necesar. Asta pentru ca energia este necesara la toate nivelurile de constructie. De la iluminat la aparate generale, la cazi cu hidromasaj si piscine, este necesara energie pentru a aduce la viata cladirile si structurile rezidentiale si comerciale, facandu-le locuibile si confortabile. De fapt, constructiile mai noi, care incorporeaza tehnologie inteligenta, automatizare sau chiar energie solara, sunt si mai dependente de energie. Electricienii instaleaza, intretin si repara sistemele electrice care furnizeaza aceasta energie.

Pe Mesteri Locali, electricienii sunt printre cei mai cautati meseriasi. Electricienii care se concentreaza exclusiv pe constructii noi, in special in sectorul rezidential, vor constata ca au constant de munca in domeniu. Electricienii din constructii comerciale, care presteaza servicii de reparatii sau se specializeaza, au cea mai mare siguranta a locului de munca.

Instalator
Poate ca nu pare un loc de munca deosebit, dar un instalator are un loc de munca foarte bun. In special daca sunteti interesat de un salariu rezonabil si de stabilitatea locului de munca. In medie, instalatorii castiga 20.000 EUR pe an si exista intotdeauna cerere pentru servicii de instalatii sanitare.

O multime de instalatori lucreaza cu constructii noi, instaland sisteme rezidentiale si comerciale de deseuri si apa. Dar atunci cand constructia noua este in jos, este intotdeauna nevoie de lucrari de intretinere si reparatii pentru constructiile mai vechi. Cererea in aceasta profesie este stimulata de mai multi factori, inclusiv nivelul de constructie a cladirilor noi, instalarea unor sisteme de instalatii sanitare mai eficiente si o populatie in crestere de instalatori mai in varsta, care se vor pensiona in curand.

Zugrav
Nu multi oameni aspira la o cariera in amenajari interioare ca zugrav, dar nu este nimic de care sa va feriti. Salariul mediu anual pentru un zugrav cu norma intreaga este putin sub 10.000 de EUR pe an si daca iti conduci propria afacere de zugraveli si amenajari interioare poti castiga si mai mult. In timp ce industria vopselei, ca si alte domenii ale constructiilor, trece prin fluctuatii ale economiei, chiar si in timpul unei economii mai lente, cand constructiile noi sunt in scadere, exista inca proiecte rezidentiale si comerciale care necesita vopsire.

Asadar pentru orice tip de meserie esti pregatit, indiferent daca activezi ca meserias constructor, electrician, zugrav, pe Mesteri Locali pe poti inscrie gratuit pentru a-ti dezvolta un profil online. Aici vei putea trimite oferte de pret clientilor care publica lucrari si vei putea sa iti mentii o reputatie online de succes prin intermediul recenziilor.

Sursa foto: stock.adobe.com/uk/images/electrician-checking-message-on-mobile-phone/169024485