Anunt Diamant Protege Parol

Protege Parol Timisoara si-a inceput activitatea in 1999, fiind astazi unul dintre cei mai importanti distribuitori de accesorii si materiale pentru mobilier si tapiterie din tara, destinate mobilierului si industriei mobilei.
https://www.protege.ro

Ce trebuie să știți despre protecția la foc a structurilor metalice?

Ce trebuie să știți despre protecția la foc a structurilor metalice?

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
415

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Protecția la foc joacă un rol foarte important și trebuie planificată și, mai apoi, pusă în practică încă din fazele inițiale ale construcției unei clădiri. Integrarea cât mai rapidă a acestei părți de protecție la foc în planurile generale înseamnă evitarea unor costuri suplimentare ulterioare. Opțiunile trebuie analizate cât mai atent și, în final, trebuie luate cele mai bune soluții.

Ce face ca protecția la foc să fie necesară?


Să pornim de la materiale. Cele mai multe materiale nu sunt în sine rezistente în caz de incendiu. Pentru a se evita, deci, urmările negative ce pot apărea la contactul cu focul, multe materiale trebuie protejate în prealabil. Cu toate că oțelul este cel mai des supus tratamentelor care sigură protectie la foc, există situații în care nu trebuie lăsate deoparte nici obiectele din aluminiu sau cele din mase plastice. Ideea care stă la baza protecției la foc este simplă: trebuie să fie evitată creșterea temperaturii substratului astfel încât integritatea structurală a materialului să rămână aceeași chiar și în cazul unui incendiu. Altfel spus, protecția la foc va oferi timp pentru evacuarea personalului și pentru stingerea focului, reducând pe cât posibil pagubele aduse de un incendiu.

Ce materiale sunt folosite împotriva incendiilor?


Ulterior obținerii tuturor avizelor legale și rezolvării aspectelor tehnice, se poate trece la aplicarea tehnicilor de protecție la incendiu. Pentru structurile metalice se va aplica un anumit tip de vopsea de protecție. În funcție de cât de masiv este elementul pe care este aplicată vopseaua, se va stabili și grosimea stratului acesteia. Structurile metalice vechi sunt cel mai greu de protejat înpotriva incendiior. Acestea trebuie protejate cu o placă specială de silicat. De asemenea, aceste proiecte sunt și cele mai costisitoare.

Ce se poate întâmpla cu metalul în timpul unui incendiu?


Când temperaturile sunt foarte ridicate, scade rezistența construcțiilor metalice. Oțelului care este supus la temperaturi de peste 200º C încep să i se modifice trăsăturile mecanie, astfel că materialul va avea o rezistența mai mică la rupere. În cazul în care temperaturile depășesc 500º C, capacitatea de încărcare a structurilor portante din oțel scade cu mai mult de jumătate. Protecția la foc nu este un lucru opțional și poate face diferența între salvarea sau pierderea unor vieți omenești sau a unor afaceri. Niciodată nu putem ști cu exactitate când se va întâmpla ceva rău, dar cu soluțiile potrivite putem fi mereu pregătiți chiar și pentru cele mai negre scenarii.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro