Ce trebuie să iei în calcul înainte de achiziționarea unei case la roșu?

Ce trebuie să iei în calcul înainte de achiziționarea unei case la roșu?

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 luna si 2 zile
Vizualizari
70

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Achiziționarea unei case la roșu poate fi o modalitate foarte convenabilă de a ajunge să ai o proprietate deja echipată cu o structură existentă, autorizații de construcție aprobate și pereți goi pentru a-ți putea pune în aplicare toate visele de design legate de amenajarea interioară, toate la un cost redus. Din păcate, achiziționarea unei astfel de case prezintă și riscuri. Pentru a afla totul despre capcanele și avantajele achiziționării unei case la roșu, continuă să citești sfaturile de mai jos, care îți vor fi de un real folos înainte de această achiziție.

Verifică autorizațiile

Dacă o casă la roșu vine cu autorizațiile de planificare și construcție existente, este recomandat să le verifici cu un birou autorizat sau un avocat cu experiență în domeniul imobiliar, pentru a te asigura că toate cerințele sunt îndeplinite. Acest lucru este necesar deoarece trebuie să iei în calcul următorul scenariu: actualii proprietari nu au putut finaliza construcția casei deoarece nu au putut obține autorizațiile corespunzătoare sau au început construcția fără a avea aceste autorizații aprobate.

Stabilește ce îți dorești pe viitor

Dacă acea casa la roșu pe care intenționezi să o cumperi, are o singură clădire, dar tu îți dorești să construiești mai mult sau să te extinzi, este recomandat să verifici tot ceea ce îți permite autorizația. În funcție de locație, de legile privind construcția și de aprobarea vecinilor, proiectul tău ar putea să nu aibă nici un viitor. Fiecare județ și oraș este diferit, așa că trebuie să afli care sunt restricțiile aplicabile în cazul tău.

Inspectează casa

Dacă intenționezi să termini construcția existentă a casei și să rămâi fidel planului inițial de construcție, este recomandat să inspectezi în totalitate clădirea actuală cu ajutorul unui inspector de locuințe certificat. Manopera greșită sau planuri prost concepute, ar putea fi un motiv pentru care un constructor sau proprietarul actual au renunțat la continuarea construcției. Împreună cu planurile și autorizațiile, dar și cu un inspector care are reputația de minuțiozitate și atenție la detalii, verifică tot ceea ce are legătură cu actuala construcție pe care îți dorești să o cumperi . Acest pas este absolut necesar, pentru a nu regreta mai târziu decizia de a cumpăra casa.

Asigură-te că ai buget disponibil pentru diverse situații

Multe bănci ezită să ofere finanțare pentru o casă la roșu. Valoarea proprietății este diminuată și acestea prezintă un risc mai mare în timpul revânzării sau în cazul în care îți retragi ipoteca. Fără a avea disponibilă o sumă destul de mare pentru avans, majoritatea celor care își doresc să cumpere o casă la roșu nu vor putea obține finanțare atât pentru prețul de achiziție, cât și pentru costurile de finalizare ale casei.

Cumpărarea unei case la roși poate fi o oportunitate excelentă de a-ți construi casa visurilor tale. Cu toate acestea, ar trebui să ai grijă să parcurgi toți acești pași și să nu iei nici o decizie până nu vei avea garanția că totul este în regulă!

Autor