Ce sunt pompele submersibile si de ce este nevoie de ele?

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
1107

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Alimentarea cu apa a casei se poate face prin racordarea la retea sau cu ajutorul unor pompe submersibile, in zonele in care nu exista un sistem de distributie a apei. In asemenea cazuri sunt necesare pompele submersibile, care vor asigura ridicarea apei din put, pentru ca aceasta sa fie transportata catre instalatie. O pompa de apa foarte buna este cea care aduce toate avantajele, insa cel mai important lucru este ca permite procurarea apei in mod rapid si gratuit, din surse proprii, cum ar fi lacuri, izvoare sau fantani.

Avantajele oferite de o pompa submersibila

Pompa submersibila este cea mai buna optiune pentru a pompa apa de la mari adancimi. Acest produs rezista foarte bine si este mult mai fiabil in comparatie cu un hidrofor. Pompa ar putea fi folosita si in cadrul altor aplicatii, atat pentru utilizare casnica, cat si pentru utilizare industriala, comerciala sau agricola. Pompele submersibile sunt produsele folosite pentru a drena apa sau pentru a pompa apa reziduala, pentru irigatii si pentru a asigura apa curenta in unele locuinte in care nu exista retele de apa. Dupa cum spune si numele acestor produse, pompa va fi imersata in lichidul care trebuie sa fie pompat, lichid care are si rolul de a raci pompa. O pompa submersibila nu se va folosi niciodata fara apa.

Produsul va fi folosit cu ajutorul unui motor ermetic, amplasat in corpul sau pentru a pompa apa cu putere catre suprafata. Pompele submersibile sunt scufundate vertical in apa si, prin intermediul rotorului actionat de un motor, ele au rolul de a impinge fluidul, cu ajutorul unei forte centrifuge puternice, care suprafata, sub forma de jet cu presiune. Pompele submersibile sunt recomandate persoanelor care locuiesc la casa si persoanelor care nu vor sa plateasca apa suplimentar. Ele pot sa scoata apa din pamant, iar acest produs se va dovedi o alegere ideala, in special daca apa este folosita si pentru o gradina care trebuie sa fie udata in mod periodic. Pompele vor aduce apa la suprafata, aceasta fiind extrasa din surse subterane, fara niciun efort.

O pompa submersibila functioneaza pe un principiu simplu si nu are nevoie de multe componente pentru acest scop. Mai intai exista carcasa, aceasta fiind un element exterior, care are rolul de a proteja motorul din interior, alaturi de alte elemente de etansare. Apoi, sunt componentele care se ocupa de reglarea presiunii, cum ar fi valvele sau supapele. Motorul este cel care se ocupa de tot procesul si poate sa fie radial sau cu suruburi. Desigur, pompa are in dotare si cateva duze mari, care permit conectarea tuturor furtunurilor si a conductelor care fac legatura dintre interior si exterior.

Cu ajutorul unei pompe submersibile, apa potabila este mai aproape si mult mai usor de accesat in zonele in care nu se poate face o alimentare normala. Prin intermediul unei astfel de pompe, apa va ajunge pana in casa fara nicio problema. In plus, tehnologiile moderne utilizate pentru extragerea apei cu ajutorul unei pompe fac in asa fel incat consumul sa fie in mod substantial redus fata de modelele mai vechi.

Autor