Ce sunt ancorele metalice si cum se utilizeaza in constructie?

Ce sunt ancorele metalice si cum se utilizeaza in constructie?

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
77

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Prinderea elementelor de structuri de zidarie sau beton necesita intotdeauna folosirea unor instrumente puternice, capabile sa preia incarcarile. Pentru aceste structuri, cele mai bune optiuni sunt ancorele metalice, elemente de prindere si sustinere cu o capacitate portanta foarte buna. Afla ce sunt ancorele metalice si cum se utilizeaza acestea in constructii, pentru a face intotdeauna cele mai bune alegeri pentru proiectele tale de construire!

Ce sunt acorele metalice?


Ancorele metalice sunt elemente de fixare pentru zidarie, beton sau piatra, iar caracteristica definitorie a acestora este rezistenta foarte mare la solicitari. Exista o multitudine de ancore metalice pentru beton si rigips ce pot fi folosite, insa alegerea tine foarte mult si de tipul lucrarilor si de substratul pe care sunt folosite.

Cele mai cunoscute ancore metalice sunt:

Ancore din inox


Inoxul este unul dintre cele mai puternice si eficiente materiale pentru constructii. El are o rezistenta foarte buna atat la intindere, cat si la compresiune, iar acesta este unul dintre motivele pentru care de cele mai multe ori este folosit ca element de armare. De asemenea, rolul otelului se vede si in realizarea ancorelor metalice, deoarece acestea au capacitatea de a face fata eforturilor de tractiune sau smulgere, aderand in acelasi timp foarte bine la substrat. Prinderea ancorelor de acest tip se face mecanic, pentru o mai buna sustinere, iar lucrarile pe care le pot acoperi ancorele din inox sunt fixarile in rigips, beton sau caramida.

Conexpanduri (cu camasa)


Conexpandurile sunt realizate din otel zincat si ofera de asemenea o rezistenta foarte buna. Prinderile cu conexpanduri sunt destinate unei arii ample de proiecte de amenajare, iar fixarea se poate face manual, cu scule performante de fixare, sau automat.

Ancore speciale pentru rigips


Atunci cand ai nevoie de fixari la nivelul elementelor din rigips poti alege ancore din otel cu finisaj zincat, care prezinta o rezistenta sporita la tractiune si coroziune. Este important ca ancora sa adere foarte bine la substrat, asadar dimensionarea corecta este foarte importanta.

Ancore metalice pentru beton sau rigips


Ancorele metalice pot fi de mai multe tipuri si dimensiuni. In vreme ce unele modele de ancore metalice sunt destinate prinderilor in rigips, o alta categorie deserveste segmentul lucrarilor realizate in cazul betonului. Spre exemplu, o ancora cu cep cilindric si doua cleme din inox poate fi utilizata pentru lucrari de prindere in zidarie si piatra, tocmai datorita rezistentei crescute a piesei de prindere. Ancora este realizata din otel zincat, iar clemele de prindere sunt realizate din inox.

Ancorele metalice pentru gips carton arata diferit si sunt realizate din otel cu finisaj zincat galben.

Alte tipuri de ancore metalice sunt si suruburile metrice, care pot de asemenea sa realizeze diferite tipuri de prinderi in materiale si care sa gasesc intr-o gama ampla de dimensiuni. Suruburile metrice sunt realizate din otel, material care sporeste rezistenta prinderii si sustinerii elementelor.

Ancorele cu carlig, ancorele cu conexpand, ancorele metalice cu fixare in cavitati, fiecare dintre acestea sunt elemente de sustinere si prindere care pot ajuta la obtinerea unor rezultate foarte bune in cadrul proiectelor de amenajare.

Ancorele metalice sunt mai putin cunoscute, spre deosebire de alte tipuri de accesorii pentru constructii. Pentru a fi sigur ca ai ales in mod corect tipul ancorelor metalice necesare, poti discuta cu un specialist despre acestea. Vei vedea ca vei intelege rapid care sunt produsele de care ai nevoie, luand in calcul caracteristicile proiectului.

Nu uita sa investesti intotdeauna in calitatea produselor pe care le cumperi, avand astfel grija de siguranta ta si de cea a persoanelor care utilizeaza o cladire! Pentru ca vorbim despre sisteme de prindere, acestea trebuie sa ofere rezistenta, asadar alegerea trebuie sa se faca in concordanta cu acest aspect.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/suruburi-metal-fier-2063983/