Ce nu stiai despre gardurile electrice

Ce nu stiai despre gardurile electrice

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
1472

Voteaza & Distribuie

Prezentare

De mai bine de 100 de ani oamenii folosesc gardul electric pentru animale. Acesta a devenit popular datorita calitatii sale de a mentine animalele in interiorul unui tarc si de a le feri de posibilii atacatori, cum ar fi ursii, lupii sau vulpile. Inainte de a se inventa gardul electric, oamenii obisnuiau sa foloseasca sarma ghimpata, insa aceasta putea fi periculoasa pentru animale.

Iata, in randurile de mai jos, cateva lucruri interesante, mai putin stiute, despre aceasta inventie minunata denumita gard electric:

Gardul electric este, in prezent, utilizat pe o scara larga, in toate colturile lumii. Putini stiu insa ca acesta a fost creat pentru prima data in Noua Zeelanda de catre inventatorul William Gallagher. In zonele rurale, gardurile electrice pastreaza animalele domestice in interiorul perimetrelor unor tarcuri, insa semnalele care trec prin aceste garduri pot, de asemenea, sa intrerupa conexiunea cu posturile de radio, de televiziune sau cu internetul. Acest lucru se intampla insa doar daca gardul electric se afla la mai putin de un kilometru distanta de aparatul electronic (aparat radio, tv, laptop, smartphone, etc.).

Intretinerea corespunzatoare periodica a gardurilor electrice poate impiedica scurtcircuitele ce pot cauza intreruperi in receptia radiourile, cablului tv sau a internetului. Izolatorii trebuie verificati frecvent si inlocuiti atunci cand nu mai functioneaza normal. De asemenea, vegetatia care creste in apropierea gardului trebuie taiata astfel incat sa nu poata atinga gardul si sa provoace un scurtcircuit.

Gardurile electrice sunt utile atat pentru a mentine animalele intr-o anumita zona, cat si pentru a preveni accesul altor animale in zona respectiva. De regula, se folosesc astfel de garduri pentru a imprejmui bovine sau cai si de a le mentine in afara oricarui pericol ce poate veni din cauza animalelor pradatoare, cum sunt ursii si lupii. Pasarile de curte si iepurii sunt alte tipuri de animale ce pot fi ingradite cu ajutorul unui gard electric in scopul de a le tine departe de vulpi, patrupede ce sunt foarte cunoscute pentru faptul ca ataca sau fura aceste mici necuvantatoare.

Utilizarea gardurilor electrice este populara si in randul proprietarilor de case care doresc ca perimetrul lor sa fie curat si sa isi mentina propriile animale inauntru. Multi stapani de caini aleg sa foloseasca aceste garduri pentru a evita evadarea lor.

Gardul electric nu este periculos pentru sanatatea oamenilor, nici a animalelor. Necuvantatoarele se vor curenta putin atunci cand vor intra in contact cu gardul, fara a se rani. Cu toate acestea, ele vor tine minte ca gardul le produce o senzatie neplacuta, astfel ca vor evita atingerea acestuia in viitor.

garduri-electrice-animale.ro/contact/