Ce conectori electrici fac parte din conectica electrică. Vezi produsele de la Sercom Electric

Ce conectori electrici fac parte din conectica electrică. Vezi produsele de la Sercom Electric

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 2 saptamani si 6 zile
Vizualizari
472

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Ce este conectica electrică? Un domeniu extins ce se axează pe ansamblul de accesorii și componente folosite în conectarea și distribuirea energiei dintr-o instalație electrică. Aici intră mai multe elemente esențiale. Printre ele se află și conectorii electrici, prize, întrerupătoare, dar și tablouri electrice și cabluri. Toate acestea au un rol major în funcționarea excelentă a sistemului electric.

Din ce este compusă conectica electrică. Ce produse și accesorii vei găsi în această categorie pe site-ul sercomelectric.ro


Un domeniu pentru electricieni, conectica electrică este formată din mai multe elemente, produse și accesorii. Pe toate le poți regăsi pe site-ul magazinului online sercomelectric.ro:

 • Conectori electrici. Aceștia se referă la componentele utilizate pentru a conecta sau deconecta circuite electrice. Accesoriile asigură transferul de energie electrică între dispozitive. La Sercom Electric vei găsi acești conectori sub diferite forme: prize electrice, întrerupătoare, reglete electrice, etc. Conectorii sunt vitali pentru mai multe aplicații. Poate fi vorba de instalații industriale complexe sau doar de instalații casnice mai simple.
 • Cabluri electrice. Ce anume fac cablurile - cele mai întâlnite elemente de conectică electrică? Ele fac posibil transportul energiei electrice de la sursa de alimentare la prize, întrerupătoare și la alte puncte ale instalației electrice. La Sercom Electric, vei găsi cabluri în diverse grosimi și lungimi.
 • Tablouri electrice. Foarte importante într-o instalație electrică sigură și eficientă, tablourile distribuie energia către diferitele circuite din cadrul acesteia. Produsele includ siguranțe și disjunctoare. Acestea au rol de protecție a instalației împotriva suprasarcinii și a scurtcircuitelor.

Componentele de conectică electrică enumerate mai sus se regăsesc pe site-ul sercomelectric.ro. Acestea sunt de nelipsit când vine vorba de o instalație electrică sigură si funcțională. Care este rolul lor:

 • Asigură conectarea aparatelor electrice la rețeaua de alimentare, printr-un flux controlat.
 • Permit controlul iluminatului și a altor aparate electrice. Astfel este oferită utilizatorului posibilitatea de a administra consumul de energie electrică, în funcție de necesități.
 • Asigură distribuirea energiei electrice. Curentul este distribuit către diferitele circuite din cadrul instalației. În acest fel este asigurată o alimentare corectă a tuturor elementelor incluse.
 • Protejează instalația electrică. Instalația este securizată împotriva suprasarcinii și a scurtcircuitului. Sunt prevenite în acest mod eventualele incendii sau defecțiuni.


Cum să alegi în mod optim conectorii electrici


Alege întotdeauna cu grijă componentele de conectică electrică. Ia în considerare câțiva factori, precum:

 • Tipul de instalație electrică. Poate că e vorba de o instalație rezidențială, una comercială sau una industrială. Tipul anume va determina componentele necesare lucrării.
 • Putere și tensiune. Acești factori vor determina grosimea cablurilor și capacitatea prizelor și întrerupătoarelor.
 • Norme de siguranță. Conectorii electrici trebuie să respecte normele de siguranță care sunt în vigoare pentru ca accidentele să fie prevenite.
 • Materiale de calitate. Specialiștii susțin alegerea unor componente realizate din materiale calitative. Motivul e lesne de înțeles. Asigurarea unei durate de viață mai lungi și o funcționare excelentă.

Pe lângă asta, pentru a te bucura de o instalație electrică sigură, funcțională, care să nu-ți dea bătăi de cap, consultă un electrician autorizat. Acesta va proiecta și instala propriu-zis tot ce ține de lucrarea dorită. Doar un asemenea expert va putea respecta montajul adecvat. Totodată, este recomandată și verificarea periodică a instalației electrice. De ce? Pentru a se identifica eventualele defecțiuni și a se lua măsuri din timp.


Contact:


0753 234 068
online @sercomelectric.ro

Sursă foto: sercomelectric.ro

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Oferim promovare on-line si SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/