Ce conditii trebuie sa indeplineasca un cos fum ceramic? Afla care este opinia expertilor

Ce conditii trebuie sa indeplineasca un cos fum ceramic? Afla care este opinia expertilor

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
990

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Un semineu este, cu siguranta, punctul central al casei, un element cu importanta estetica deosebita, dar si foarte util din punct de vedere functional. Pentru ca un semineu sa ofere randament maxim, atentia trebuie indreptata si spre accesorii sau prelungiri, iar un cos fum ceramic nu face exceptie.

Bineinteles ca partea unde e flacara este considerata cea mai importanta, fiind locul de unde vine atat caldura cat si ambianta, insa cosul de fum este si el un element pe care nu trebuie il neglijam. Pe langa faptul ca o lucrare de calitate inalta este mai durabila, siguranta atinge si ea un nou nivel.

Ce conditii indeplineste un cos fum ceramic corespunzator?

Cosurile de fum construite necorespunzator pot prezenta riscuri mari, de aceea trebuie construite sau instalate doar de profesionisti si, ulterior, verificate si intretinute periodic, pentru a ne asigura ca totul este cum ar trebui sa fie. Desi unii inca aleg construirea de seminee in casele lor din motive strict estetice, semineele din ziua de astazi au un randament mult mai ridicat decat cele din trecut. Din acest motiv, este evident ca nivelul de caldura este unul mai mare, iar prelungirile semineelor (cosurile de fum in cazul nostru) trebuie sa fie mult mai durabile.

Pentru ca un cos fum ceramic (sau metalic) sa indeplineasca cele mai inalte standarde de calitate si siguranta, acesta trebuie:

  • Sa reziste la temperaturi extreme si la fluctuatiile foarte mari intre acestea, ca de exemplu iarna;
  • Sa nu permita aprinderea reziduurilor care se pot depune pe peretii acestuia sau atacul chimic ce poate interveni prin arderea combustibililor;
  • Sa reziste foarte bine la umiditate si conditii diferite de vreme;
  • Sa atinga cele mai inalte norme de siguranta, fara probleme;
  • Sa fie construit din materiale de calitate foarte inalta, testate in prealabil, de la branduri de top din industrie.

Cos de fum ceramic marca Tona

Dupa cum se poate observa, este esential ca sistemele de evacuare, cosurile, sa fie unele de calitate inalta. Pe cand la alte lucruri din constructii mai putem trece cu vederea nivelul de calitate, la cosurile de fum sanatatea si siguranta noastra sunt in joc, deci, cu siguranta, trebuie sa investim in produse de incredere. Un brand intalnit in arsenalul celor mai specializati jucatori de pe piata construirii de seminee este Tona, un nume cu peste 130 de ani de experienta in producerea acestor elemente ceramice prin care se evacueaza fumul semineelor.

Lucrarile realizate cu elementele Tona sunt compuse din:
- manta din beton de calitate inalta;
- racord pentru fum cu rezistenta crescuta;
- tub de samota interior;
- invelis de vata bazaltica;
- usa de curatare.

Toate aceste elemente deosebit de rezistente fac din produsele Tona niste alegeri cu adevarat sigure, care ne permit sa ne bucuram de un semineu ca la carte, pentru foarte multa vreme.


Cosuri de fum de la expertii in seminee

Pentru construirea unui semineu sau a unui cos fum ceramic de performanta inalta, echipa Seminee Expert este una dintre cele mai cautate de pe piata. Specialistii Seminee-Expert.ro duc la bun sfarsit oricare proiect al clientului, oferind servicii de constructie, montare si instalare seminee, focare, cosuri de fum sau alte accesorii, punand accent pe lucrari finite de care clientii sunt multumiti in totalitate.

Pentru detalii suplimentare, specialistii Seminee-expert.ro ne stau mereu la dispozitie cu o discutie informativa si asistenta tehnica!

Autor