Cauti un adeziv bun si la un pret accesibil pentru lemn? Iata ce trebuie sa stii inainte si unde il poti gasi

Cauti un adeziv bun si la un pret accesibil pentru lemn? Iata ce trebuie sa stii inainte si unde il poti gasi.

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 4 zile
Vizualizari
981

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Astfel, in cele ce urmeaza iti vom oferi cateva informatii de baza care te vor ajuta sa alegi un adeziv lemn pret accesibil dar si rezistent. La final iti vom spune si unde poti achiziona adezivi de calitate, incercate deja de alte persoane si care te vor ajuta cu sigutanta. Indiferent daca esti tamplar sau pur si simplu ai nevoie de adeziv pentru a lipi suprafete de lemn pentru a repara sau realiza obiecte de mobilier pentru casa este importanta alegerea adezivului pentru ca rezultatul sa fie durabil in timp. Inainte de asta insa, trebuie sa stii ca adezivul prin insasi definitia data de dictinar, este un produs chimic care permite lipirea a doua suprafete din acelasi material sau din materiale diferite.

De ce este important adezivul pentru lemn?

Trebuie sa stii ca in industria lemnului rolul adezivilor este este esential. Desigur, exista si alte metode prin care pot fi prinse doua suprafete de lemn, imbinarile se fac si cu ajutorul suruburilor sau niturilor insa adezivul este nelipsit si din acest motiv calitatile adezivului folosit sunt importante tocmai pentru a asigura durata in timp. Adezivii mai sunt folositi si pentru realizarea panourilor masive, in straturi sau spre exemplu, pentru inclestarea unor componente.

Cum alegi adezivul si la caror caracteristici trebuie sa le acorzi atentie?

Cei mai folositi adezivi pentru lemn sunt cei pe baza de urelit, poliacetat de vinil PVA, poliuretanici, epoxidici sau cloroprenici. In functie de utilizare, adezivul este ales si in functie de folosinta pentru interior sau exterior pentru ca nu este acelasi lucru daca lipesti doua elemente de lemn care vor ramane in exteriorul casei, la vant, ploi si temperaturi diferite sau ca lipesti ceva pentru mobilierul din casa.

Obiectele lipite vor fi supuse la stimuli diferiti si din acest motiv sunt impartiti pe categorii. Pentru a-l alege pe cel adaptat nevoilor tale va trebui sa te uiti atent la urmatoarele caracteristici:

1. Tipul adezivului
Vei gasi pe piata adezivi pentru lemn avand la baza compusi chimici sau naturali. Desi la inceput erau mai des folositi compusii naturali in timp s- a cam renuntat la idee fiind adoptati compusii sintetici. Din categoria compusilor naturali probabil ai auzit de aracet, substanta care poate lipi mai multe tipuri de suprafete flexibile sau rigide. Acesta a fost doar un exemplu, dar vei mai gasi pe piata si cunoscutul prenandez, adezivi ureoformaldehidici, poliacetatul, rasini epoxidice, cianoacratul, adezivi poliuretanici, lipiciul fierbinte sau varintele de lipici realizare din oase de animale si reziduri colagenice.

2. Rezistenta la umiditate
Din acest punct de vedere adezivii sunt impartiti pe clase si anume:

  • D1 (adezivii care pot fi folisiti in mediul interior fara a fi expusi la umezeala. Spre exemplu, dormitoare sau incaperi exceptand baile).
  • D2 (ideal este sa fie folosite tot in interior. Au rezistenta la umiditate de peste 60% dar pentru perioade scurte de timp, maxim 3 ore).
  • D3 (poate fi folisit cu succes la trepte, usi si ferestre. In general in zone interioare reusind sa reziste umiditiatii pe timp mai indelumgat pentru ca intra in contact cu inpemperiile).
  • D4 (este cea mai puternica clasa de adezivi pentru ca rezista la umezeala constanta, zone cu condens si exterior). Tine cont de locul in care doresti sa folosesti adezivul si alege clasa potrivita.

3. Timp de actiune

Exista totodata produse care vor actiona imediat si nu va trebui sa astepti prea mult pentru uscare. Daca unele se vor usca in mai mult de 24 de ore, altele se pot usca in 5 secunde.

4. Temperatura
Este de asemenea un aspect important si intra in stransa legatura cu ceea ce inseamna conditii de lucru sau anotimp. Ia in considerare faptul ca cele pe baza de apa trebuie ferite de inghet.

5. Modul de aplicare
Chiar daca pe piata exista si variante de spray, banda sau batoane cel mai folosit adeziv pentru lemn este aplicat cu pensula. De altfel este si cea mai buna solutie pentru ca exista posibilitatea sa nu fie aplicat pe suprafete perfect drepte iar cu pensula vei reusi sa ajungi si in spatiile imperfecte. In plus, in cazul spray-ului vei irosi din adeziv si exista sansa sa nu acopere perfect toate zonele iar in cazul batoanelor sau al benzilor, ai toate sansele sa nu prinda la fel de bine.

De unde poti cumpara adeziv lemn pret avantajos?

Pe piata vei gasi foarte multi furnizori de adezivi cu diferite compozitii insa la fel ca sin alte situatii in care doresti sa faci o achizitie este bine sa te informzezi si sa achizitionezi de producatori specializati sau dupa caz, de la comenrcianti autorizati.

Klebrom.ro este o companie de prestigiu, care vine in fata clientilor sau cu o gama variata de cei mai buni adezivi atat pentru lemn cat si metal. Pentru un adeziv lemn pret avantajos, produsele comercializate de Klebrom reprezinta prima solutie. Echipa formata din specialisti va pune la dispoztia clientilor sai materii prime de ultima generatie si de cea mai buna calitate dar si sercivii de consultanta si asistenta tehnica astfel incat achizia ta sa iti aduca numai satisfactii.

Autor