Casele din lemn, la pachet cu o multime de beneficii

Casele din lemn, la pachet cu o multime de beneficii

Detalii

Social links
Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
2134

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Mobina, o companie specializata pe constructii case din lemn ne ofera cateva informatii despre casele din lemn si beneficiile acestora:

Lemnul, cunoscut drept material de constructie traditional, s-a impus cu putere in ultimul deceniu drept alternativa pentru cei care se gandesc sa-si construiasca o casa in regie proprie. Pentru un astfel de proiect dedicat mai multor generatii, viitorul proprietar are de luat in calcul o serie de aspecte care tin de eficienta termica si energetica, sistem constructiv, estimarea corecta a costurilor, durata proiectului si termen de finalizare etc.

Evident, nu trebuie trebuie sa devenim ingineri constructori pentru a intelege aceste aspecte, dar, pe langa criteriul de ordin financiar, ne place sa fim locuitori responsabili ai acestei planete, cu grija pentru resursele de mediu si gandind mereu in viitor.

Respect pentru mediu si economia de energie
Astfel, atunci cand alegem sa construim o casa din lemn putem fi siguri ca am ales un proiect care respecta mediul pentru ca foloseste o materie prima provenita din surse gestionate durabil. In plus, o casa din lemn contribuie indirect la economia de energie si la pastrarea mai curata a apelor si a aerului, numai daca luam in calcul faptul ca fabricarea cimentului este un proces extrem de poluant, mare consumator de energie si apa.
In esenta, alegerea lemnului ca material de constructie reprezinta un act de respect pentru mediu si o investitie intr-un tip de constructie cu traditie de secole, reinventata si imbogatita in ce priveste cresterea confortului.

Versatilitatea proiectelor in cazul caselor din lemn

Aspectul estetic al unei case de lemn poate oscila intre finisaje rustice sau avangardiste, cu suprafete vitrate generoase si forme indraznete. Mergem mai departe si observam ca si la interior o casa de lemn ne permite orice viziune, avand avantajul ca poate suporta lucrari de extindere atunci cand necesitatile unei familii extinse o impun.

Ce alegem: lemn rotund sau OSB?


Putem alege sa construim o casa din lemn rotund (busteni) sau din placi tip OSB (Oriented Strand Board). In cazul lemnului rotund, trebuie mentionat din capul locului ca aspectul estetic si originalitatea acestei case sunt potrivite in special cu zona de munte. Casa din lemn rotund va avea nevoie de mesteri ultra specializati, dar rentabilitatea costurilor vine din faptul ca nu are nevoie de nici un fel de lucrari de fatada sau de zugravit, interiorul fiind la fel cu exteriorul.

In cazul placilor OSB, acestea permit prefabricarea peretilor in locatii specializate, transportul in conditii normale si montarea acestora pe amplasament. Conform proiectului, rapiditatea montarii unei case din panouri OSB este garantata drept un avantaj esential. In decurs de 2-3 luni, o casa de lemn este perfect locuibila, deoarece sunt excluse umezeala specifica lucrului cu betonul si caramida si timpii indelungati de uscare ai zidariei clasice care pot depasi si 12 luni.

Se stie ca, in timp, persistenta umezelii in ziduri poate genera probleme de sanatate, un aspect exclus in cazul caselor din lemn. Sa nu uitam si de alte avantaje precum consumul energetic redus, in conditiile in care o casa de lemn poate furniza un echilibru termic atat iarna, cat si vara, mai ales daca peretii sunt bine izolati la interior si exterior cu materiale de ultima generatie. Chiar si in aceste conditii, costurile unei case din lemn sunt mai scazute cu aproximativ 50% decat ale unei case construita din zidarie clasica. In plus, o casa de lemn poate fi ridicata, practic, in orice anotimp si, de aceea, cheltuielile cu regia santierului sunt foarte mult reduse.

Filtre

Categorie articol: Amenajari