Case modulare

Case modulare

Detalii

Telefon
0723553684
Categorie
Anunturi constructii / amenajare
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
3747

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Case modulare

Casele modulare din containere construite in tara noastra nu sunt foarte multe iar subiectul a fost dezbatut pe foarte multe forumuri si directoare de articole prezente pe internet.

Containere locuibile modulare numim containerele care permit alipirea a doua sau mai multe pe lungimea containerului sau pe latimea acestuia pentru realizarea de cladiri modulare pe unul sau mai multe nivele. Containere modulare le identificam in mod simplu prin aspectarea elementelor de imbinare intre acoperis si stalpii de rezistenta, daca aceste elemente sunt sudate categoric nu discutam de containere modulare ci de module monobloc care pot fi utilizate in mod independent, acestea nefiind construite pentru realizare de cladiri din containere, acest aspect este deosebit de important mai ales in cazul achizitionarii containerelor second hand.

Fireste ca si elementele care formeaza imbinarea intre stalpii de rezistenta si pardoseala containerelor nu trebuie sa prezinte urme de sudura la imbinare, prinderea se face prin suruburi care permit reasamblarea elementelor de rezistenta si implicit a peretilor containerului in functie de un nou proiect. Acest tip de containere se foloseste pentru constructia caselor din module tip container.

Va prezentam o analiza a principalelor avantaje ale constructiilor de case modulare din material lemnos ca o alternativa excelenta pentru o constructie rapida si cu caracteristici termice excelente, un aspect placut si natural, ecologice si ieftine.

Principalele avantaje ale caselor construite din material lemnos

Pretul scazut fata de alte tipuri de constructii, acesta este unul din cel mai puternic factor, care influenteaza deciziv analiza si proiectul cu privire la tipul de casa construit.

Pretul constructiilor pe lemn variaza intre 80 si 100 euro/ metro patrat pentru o costructie la rosu si intre trei sute si treisute cincizeci euro pe metru patrat pentru o constructie la cheie.

La o prima analiza, cu aproximativ 45000 euro iti poti construi o casa de o suta metri patrati, complet finisata. Pretul acestui tip de constructie este foarte atragator si clar, foarte scazut fata de celelalte tipuri de constructii.

Timpul de executie foarte mic comparative cu solutiile alternative:

– timpul necesar constructiei unei case modulare din lemn la cheie este de maxim 100 de zile de la demararea lucrarilor.

– se pot executa in orice anotimp, din acest punct de vedere, intrece de departe alte tipuri de constructii.

Eficienta caselor din lemn din punct de vedere termic

– materialul lemons este un material poros, ce pastreaza caldura pe timp de iarna si asigura o temperatura placuta la interior vara.

– structura lemnului contine bule de aer, care limiteaza abilitatea de a conduce caldura si ajuta la reducerea energiei necesare pentru incalzire.

– materialul lemnos este un foarte bun izolator termic astfel ca vom face economie pentru incalzirea locuintei pe timpul iernii.

– consumul de energie consumat pentru incalzire este redus cu pana la jumatate fata de solutiile constructive clasice intalnite in Romania.

– materialul lemnos este un excelent izolator termic, rezistenta pe care o opune trecerii unui flux termic este de trei sute de ori mai mare decat a metalului si de 10 ori mai mare decat a prefabricatelor din beton.

– acest tip de constructie asigura un comfort termic excelent indiferent de anotimp, casele din lemn fiind calduroase in anotimpul friguros si racoroase vara.

Temperatura medie a peretilor, chiar si iarna, este de 18 grade comparativ cu cinci grade la peretii din zidarie clasica.

Flexibilitate constructiilor din lemn

– daca materialul lemnos este de o calitate buna si casa construita este corect proiectata, in cazul unui cutremur casele din lemn au o flexibilitate mai mare.

– materialul lemons este un material elastic ce asigura rezistenta constructiei la seisme cu magnitudine de peste opt grade pe scara Richter.

Indiferent de tipul de case modulare ales, construite din containere sau din lemn, ori pe structura metalica, avantajele si dezavantajele acestor constructii trebuiesc analizate temeinic astfel incat decizia noastra sa fie una potrivita pentru nevoile si dorintele noastre.

Filtre

Tip anunt: Oferte