Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Oferim promovare on-line si SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/

Casa din lemn vs casa din caramida: Tot ce ar trebui sa stii

Casa din lemn vs casa din caramida: Tot ce ar trebui sa stii

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
1361

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Te-ai hotarat sa iti ridici o casa proprie, dar nu stii exact ce tip de constructie este mai potrivita pentru tine?

Pe piata sunt disponibile o multime de variante si combinatii. Poti alege locuinte cu un singur etaj sau cu mansarda, imobile din lemn sau din caramida, case din caramida cu finisaj din lemn, iar lista poate continua la infinit. Pentru ca vrem sa iei o decizie buna, iti venim in ajutor cu argumente pro si contra pentru fiecare varianta in parte. Apoi, vei putea pune in balanta toate aspectele, si vei lua o hotarare buna pentru tine si familia ta.

Casa din lemn

Probabil ca, deja te-ai gandit la avantajele si dezavantajele unei case de lemn si ti-ai pus intrebarea daca acest tip de constructie se potriveste planurilor tale.

  • Avantaje

In primul rand, o casa din lemn va fi gata mult mai repede si cu mai putine eforturi decat una din caramida. Lemnul este un material usor, ceea ce iti permite sa il manevrezi simplu si cu mai putine utilaje. Un alt avantaj al constructiilor din lemn este fundatia mai putin complicata decat in cazul caselor din caramida. De asemenea, si ferestrele se pot monta mai simplu pe o structura din lemn. In plus, costurile de constructie pentru o casa din lemn vor fi cu aproximativ 20-30% mai mici decat in cazul celei din caramida. Astfel, vei putea sa investesti mai mult in mobilier, decoratiuni si curte. Tot la capitolul buget, o casa de lemn va presupune mai putine cheltuieli in materie de caldura, fiindca lemnul izoleaza foarte bine. Astfel, verile intr-o casa de lemn vor fi racoroase si placute, in timp ce iernile vor fi calde si confortabile.

  • Dezavantaje

Pana aici, totul pare perfect. Totusi, casele de lemn prezinta si o serie de dezavantaje. De exemplu, fiind un material natural, lemnul atrage tot felul de insecte, printre care si furnicile sau termitele. Acestea pot deteriora materialul in timp. In plus, casele construite din lemn rezista mai putin la umiditate, iar mentenanta trebuie sa fie facuta macar odata la cativa ani, pentru ca locuinta sa se pastreze intr-o stare foarte buna. In final, tine minte ca alegerea ta trebuie sa se bazeze pe propriile nevoi si posibilitati. Asadar, ia in calcul factorii de mai sus, dar decide dupa propriile tale standarde.

Sursa foto: pexels.com/photo/red-barn-house-2893177/

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro