Care sunt primele flori de primăvară din grădină?

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 luni si 3 saptamani
Vizualizari
10012

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Primăvara are multe de oferit când vine vorba despre flori parfumate și colorate. Despre flori Eugen Deutsch spunea că sunt ,,stropi subtili de curcubee ce-s îmbrățișați de sori.ˮ Primăvara, grădina se trezește la viață. Dacă vrei să ai o grădină înflorită deja primăvara, pregătirile se fac din timp, încă din lunile de toamnă. Află care sunt cele mai parfumate flori de primăvară, ce flori de primăvară pot fi plantate în balconul și grădina ta.

Ghioceii sunt primele flori de primăvară

Ghiocei sunt ,,vestitorii primăveriiˮ și ,,primele flori de pe pământˮ. O legendă spune că ghioceii au apărut de sub zăpadă atunci când Eva plângea pentru că a fost izgonită din Rai. Era iarnă, multă zăpadă, Eva plângea după frumusețile din Grădina Paradisului, iar de sub stratul de zăpadă au început să răsară mici flori albe – ghioceii. Fiecare floare are trei petale fine, se aseamănă cu un clopoțel. Aceste flori apar uneori chiar la sfârșitul lunii februarie, când încă zăpada nu s-a topit. De exemplu ghiocelul comun Galanthus nivalis poate înflori în februarie. Sunt peste 100 de soiuri de ghiocei, dintre acestea amintim lusca și ghiocelul bogat. Bulbii acestor flori sunt otrăvitori, deci nu este bine să fie mâncați de animale.

Brândușele, flori de primăvară delicate

Dacă vrei să admiri un covor minunat de brândușe mov trebuie să mergi la Castelul Peleș de la Sinaia. Primăvara, în jurul castelului înfloresc brândușele și creează în jur o atmosferă de poveste.

Legenda brândușelor: Despre cele două soiuri de brândușe – una înflorește primăvara și una toamna - se spune că au fost două surori. Mama lor vitregă le-a alungat de acasă, pe una primăvara și pe una toamna. Fetele au suferit foarte tare, iar D-zeu și-a întors Fața spre ele și pentru a le alina suferința, le-a transformat în flori.

Aceste flori sunt aduse din Orient și Africa de Nord, dar și din anumite regiuni ale Europei. Brândușele preferă zonele calde și însorite. Pot fi în nuanțe de mov, violet, alb, galben și crem. Înfloresc în februarie-martie și pot aduce o pată de culoare în grădina ta. Unele soiuri de brândușe apar mai târziu, înfloresc abia în luna aprilie.

Lalele, flori de primăvară de grădină în culori minunate
Plantarea lalelelor în grădină se face încă din anotimpul de toamnă-iarnă. Se aleg bulbi cât mai mari, se plantează, dar nu se apasă foarte tare pământul peste ei. Pentru ca aceste plante să se dezvolte frumos trebuie ca pământul să fie bine drenat, acest lucru se poate face cu puțin nisip. Nu se recomandă solul argilos. De asemenea solul trebuie să fie umed, dar nu este bine ca apa în exces să stagneze în sol. Aceste flori se plantează în zone însorite și au nevoie de îngrășământ primăvara.

Panseluțe curgătoare

Acestea sunt cele mai cunoscute flori de grădină. Le poți planta primăvara și vei vedea că ele înfloresc mereu, începând din aprilie până spre toamnă. Panseluțele se plantează în semi-umbră, preferă zonele din jurul copacilor. Dacă vrei să ai panseluțe înflorite primăvara, în luna februarie, trebuie să pui semințele în pământ în ghivece încă din luna august. Le ții într-un loc ferit de ger și îngheț.

Primule, flori decorative de primăvară


Florile sunt viu colorate, pot impresiona prin nuanțe care variază de la galben-deschis la violet-deschis. Au și denumirea populară de Ciuboțica-cucului. Pot fi plantate în ghivece, pentru a fi ținute în balcon, sau direct în pământ în grădina casei. De obicei înfloresc în lunile martie-mai.

Despre primule se spune că sunt plante care aduc noroc, că protejează animalele și păsările de boli. Primulele se pot oferi în dar persoanelor dragi pentru că au semnificația de energie și iubire adevărată. Există și alte plante care pot crea un flux de energie pozitivă în casă care pot fi ținute pe tot parcursul anului în ghivece în apartament.

Zambile, flori puternic mirositoare

În prezent, zambilele sunt disponibile peste tot în comerț. Le poți cumpăra cu rădăcină și replanta în grădina ta. Au parfumul intens, amețitor, iar inflorescențele pot fi într-o multitudine de culori – violet, albastru, roz, galben și alb. La unele soiuri parfumul este mai puternic, la altele mai suav. Plantează zambile în grădină și vei avea o atmosferă încântătoare de parfum și culoare.

Narcise, flori parfumate de grădină


Narcisele sunt deosebit de frumoase. Dacă vrei să aduci un pic de strălucire în grădina ta, le poți planta împreună cu lalele colorate și astfel realizezi un mixt atrăgător de parfum și culoare. Cei care vor să admire o adevărată minune a naturii trebuie să meargă la Rezervația Naturală Dumbrava Vadului, care este denumită Poiana Narciselor. Aici te poți bucura în fiecare an de frumusețea acestor flori, care apar în fiecare primăvară. Desigur, culesul narciselor este interzis.

familist.ro