Care sunt conditiile optime de intretinere a unei drujbe?

Care sunt conditiile optime de intretinere a unei drujbe?

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Apartine de
Plum Media
Vizualizari
244

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Drujba este o unealta indispensabila pentru proprietarii de locuinte la curte sau in cazul persoanelor care se ocupa cu taierea materialelor grele. Acest instrument reuseste sa taie eficient o anumita portiune. Drujba este un utilaj eficient pentru meseriasi in numeroase domenii, precum: treburile gospodaresti, curatarea crengilor sau taierea copacilor de dimensiuni masive. Cu toate acestea, performanta ei poate sa scada in timp daca nu este intretinuta corect. Din acest motiv, trebuie sa respecti conditiile optime de pastrare a unei drujbe, astfel incat aceasta sa isi pastreze intact caracterul eficient.

Citeste in continuare si vei afla care sunt conditiile optime de intretinere a unei drujbe!

Evita umezeala, inghetul sau soarele puternic

De obicei, performanta unei drujbe poate fi afectata semnificativ de catre factori climatici ai locului de depozitare. Inghetul, umezeala, lumina solara pot sa deterioreze structura acestei unelte si sa ii scada considerabil capacitatea de taiere. In cazul in care urmeaza sa o depozitezi pentru 30 de zile sau mai mult, este indicat sa eviti locurile in care acesti factori climatici. Acest principiu se aplica mai ales in cazul drujbelor de taiat beton, deoarece performanta lor poate fi afectata daca nu sunt depozitate in conditii climatice echilibrate.

Scoate tot uleiul si intinde bine lantul drujbei
Dupa fiecare utilizare, este indicat sa scoti tot uleiul si sa intinzi bine lantul drujbei. Pentru procesul de depozitare,trebuie sa pastrezi lantul intr-o cutie separata, astfel incat sa eviti ruginirea sa, iar intinzatorul trebuie trebuie uns cu ulei si impachetat in hartie. Atunci cand urmeaza sa depozitezi o drujba, trebuie sa acorzi atentie acestor detalii pentru a evita degradarea componentelor principale.

Inlocuieste bujia drujbei
Dupa fiecare utilizare, trebuie sa scoti bujiile drujbei si sa o cureti atat pe partea interioara, cat si pe cea exterioara. Daca urmeaza sa o depozitezi pentru o perioada lunga de timp, se recomanda ca la urmatoarea utilizare sa folosesti bujii noi.

Ascute periodic drujba
Lama unei drujbe este esentiala pentru taierea eficienta a unei portiuni rezistente. Pentru a pastra intacta performanta acestui utilaj este necesar sa te ocupi periodic de ascutirea ei. In caz contrar, riscurile de lovire cresc semnificativ. Pentru ascutirea unei drujbe se recomanda folosirea unei pile speciale. Poti incepe prin fixarea sa intr-o pozitie stabila. Apoi, ascuti dintii tociti si in final, calibrele. Cu toate acestea, fiecare drujba are precizari diferite de ascutire. Cel mai indicat este sa consulti inainte manualul de instructiuni pentru a te asigura ca te ocupi de ea in mod corespunzator.

Asadar, intretinerea unei drujbe presupune respectarea unor conditii de ingrijire. Pentru a mentine intacta performanta acestui utilaj este necesar sa te ocupi de el in mod corespunzator. Daca lucrezi cu o drujba neintretinuta corect, exista numeroase riscuri sa se produca o situatie neasteptata.