Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc. si suport clientului pentru o promovara de calitatea in mediul online si SEO
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Cântarul industrial perfect este cel perfect adaptat mediului în care este utilizat

Cântarul industrial perfect este cel perfect adaptat mediului în care este utilizat

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 3 saptamani si 3 zile
Vizualizari
302

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cântarele industriale, după cum reiese și din denumirea lor, sunt acele instrumente de determinare a greutății utilizate în diversele industrii. De la cele mai mari, gestionând containere și obiecte care ies de pe porțile fabricilor însumând multe tone, la cele medii, pentru saci, paleți, cutii etc., și până la cele mai fine, lucrând cu grame și miligrame, toate sunt esențiale într-o gamă largă de activități. De la fabrici și șantiere, la magazine și laboratoare, cântarele electronice industriale sunt nelipsite, populând „ecosistemele” producător, logistic și comercial.

„Specii” diferite, o abundență de forme și caracteristici care îl fac pe fiecare în parte unic, perfect adaptat mediului în care este utilizat: tip platformă, macara, pentru paleți, auto, feroviare, numărătoare, ATEX, de bijuterii ș.a.m.d. Care servește cel mai bine scopului afacerii tale, asta depinde de amploarea operațiunilor desfășurate și de cât ești dispus să investești pentru un management al muncii de calitate.

Cântare industriale, provocări reale, probleme potențiale


Există două potențiale probleme care pot apărea, în cazul în care nu faci cea mai inspirată alegere privind cântarul industrial, lucru de care o să-ți dai seama, din păcate, doar atunci când nu va face față ritmului sau magnitudinii operațiunilor.

Prima este legată de capacitatea necorespunzătoare, raportat la greutățile gestionate. Dacă lucrezi cu volume mari pe un cântar care nu duce, cum se spune, va fi nevoie de o defalcare a sarcinilor, ceea ce înseamnă timp pierdut și forță umană irosită în procese redundante, adică lipsă de eficiență și, la capătul calculelor, bani pierduți. Un cântar industrial de 1000 kg, pe de altă parte, utilizat în mod constant pentru încărcături mult mai mici, înseamnă o investiție care nu este necesară și complicarea inutilă în ceea ce privește amplasarea, manipularea, operarea și întreținerea, deci tot lipsă de eficiență.

Un al doilea aspect a cărui ignorare te poate face să regreți o decizie de achiziționare a unui asemenea instrument de determinare a greutății este performanță nesatisfăcătoare. Dacă valorile afișate nu corespund realității, îți oferă un reper fals, acțiunile întreprinse în funcție de rezultatele de cântărire inexacte propagându-se și contaminând întreaga activitate, cu efecte în bilanțul contabil.

Cântarele electronice industriale sunt printre cele mai performante instrumente utilizate pe scară largă în economie, însă, precum orice unealtă, și acestea sunt doar atât de eficiente pe cât este cel care le utilizează, într-un mediu pentru care au adaptările necesare. Care este temperatura din zona de lucru, gradul de umiditate, există factori corozivi, o concentrație mare de particule de praf? Pune-ți niște întrebări de genul acesta, înainte să întrebi despre model sau cost.

Indiferent că ai nevoie de un cântar de calcul preț, pentru un magazin, de exemplu, de un model de laborator, pentru cântărirea unor sarcini foarte mici și determinarea masei și a densității unui produs, ori de un cântar industrial tip europalet, riscurile neadecvării la realitate pot fi la fel de păguboase.

Cum te asiguri că un cântar industrial își merită investiția


Înainte de toate, trebuie să știi exact pentru ce operațiuni va fi utilizat cântarul industrial pe care intenționezi să îl integrezi în procesele de muncă. Mai exact, trebuie să identifici cât mai precis care va fi locul acestuia în fluxul de activitate, ce anume va cântări, în ce ritm și ce funcții precise trebuie să îndeplinească. Spre exemplu, contează dacă ai nevoie de conversia valorii afișate în alte unități de măsură, de numărarea pieselor, calcularea prețului sau de alarmă în caz de suprasarcină.

Pornind de la o categorie generală de cântare industriale, aplici filtre tot mai specifice până ajungi la modelul care corespunde cel mai bine domeniului tău de activitate, inclusiv în ceea ce privește capacitatea suportată. Acesta este un alt aspect la care trebuie să fii foarte atent și pe care l-am amintit și mai sus, deoarece, pentru a fi eficient, un instrument de determinare a greutății trebuie să funcționeze la capacitate optimă, astfel încât nici să nu fie forțat, nici să nu fie subutilizat.

Acestea sunt aspecte destul de evidente și primele luate în considerare la achiziționarea unui asemenea instrument, însă există și particularități mai subtile, care îți vor ușura munca. Bunăoară, sistemul de alimentare, deși o chestiune care nu se află în capul listei de caracteristici apreciate, influențează eficiența utilizării cântarului. Cu baterii sau la priză? Modelele autonome beneficiază de pe urma unor acumulatori performanți, care pot asigura o funcționare neîntreruptă, în regim de utilizare continuă, de zeci de ore. Pe lângă asta, independența față de proximitatea unei rețele electrice se traduce prin mobilitate. Ca să nu mai vorbim de continuitatea activității în caz de probleme cu curentul...

Indiferent de alegere, și de un cântar industrial de 1000 kg, și de unul comercial te vei putea folosi la parametri optimi timp de până la un deceniu, cu condiția să fie utilizat și întreținut corespunzător.

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Drubeta-Turnu Severin
https://pfscleaning.ro