Aluminiul intr-o lume cu emisii reduse de carbon

Aluminiul intr-o lume cu emisii reduse de carbon

Detalii

Social links
Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 5 zile
Vizualizari
1032

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Aluminiul este, prin natura sa, un material circular si, astfel, permanent: indiferent ca se regaseste intr-o masina, intr-o cladire sau intr-o simpla cutie pentru bauturi, aluminiu este complet si infinit reciclabil. Isipastreaza proprietatile originale indiferent de cate ori este prelucrat si utilizat. Mai mult, reciclarea aluminiului economiseste 95% din energia utilizata in productia primara si obtine o reducere echivalenta a emisiilor de CO2.

In Europa exista o activitate puternica de reciclare, cu peste 220 de instalatii de reciclare, multe dintre acestea fiind intreprinderi mici si mijlocii si intreprinderi de familie. Aproximativ 8 milioane de tone de deseuri sunt reciclate in Europa in fiecare an, care includ resturi de procesare si de rulare.

De asemenea, Europa ar trebui sa gasească modalitati eficiente de a rezolva problema deseurilor care parasesc Uniunea Europeana. Aproximativ un milion de tone de resturi de aluminiu sunt exportate in tari non-europene, iar in jur de patru milioane de vehicule aflate la sfarsitul ciclului de functionare sunt anulate fara certificat de distrugere, fiind probabil exportate ilegal.

In prezent statisticile arata ca utilizarea aluminiului este impartita procentual astfel: 27% in transport, 25% in constructii, 16% folii si ambalaje, 13% in ingineria electrica, 9% in masini si echipamente, 5% in bunuri de larg consum si 5% altele.

Principale categorii de produse din aluminiu utilizate in constructii si transport sunt:
- Teava aluminiu patrata, dreptunghiulara sau rotunda;
- Laminate aluminiu: profil U, profil T, platbanda, cornier, bara rotunda sau patrata;
- Tabla aluminiu: subtire, groasa sau striata.

Aluminiul pur se produce in cantitati relativ reduse, este scump si are putine intrebuintari sub aceasta forma. In schimb, aliajele de aluminiu sunt foarte numeroase si au proprietati distincte, de la o clasa de aliaje la alta.