Aluminiul este un material cheie al societatii moderne

Aluminiul este un material cheie al societatii moderne

Detalii

Social links
Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 3 saptamani si 4 zile
Vizualizari
1758

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Aluminiul a devenit unul dintre cele mai populare materiale utilizate de constructori, arhitecti si designeri.

La inceputul secolului trecut, aluminiul nu era nefolosit in constructiile civile, deoarece era un metal prea scump si produs in cantitati insuficiente. Acest lucru s-a schimbat in anul 1920, cand procesul de electroliza a redus costul acestuia cu 80%. Astfel metalul a devenit extrem de popular pentru finisarea acoperisurilor/ cupolelor, pentru realizarea panourilor de perete, precum si pentru scopuri decorative.

Analizele de piata arata ca cererea de aluminiu va depasi 80 de milioane de tone pana in anul 2023. Progresele recente inregistrate de industria auto, cresterea rapida a oraselor, noile aplicatii potentiale ale aluminiului ca un substitut pentru cupru in industria energetica sunt o serie de factori care situeaza aluminiul pe o pozitie dominanta ca un material structural cheie al secolului 21.

Aluminiu pur este produs in cantitati relativ reduse, este scump si cu putine utilizari in aceasta forma. In schimb sunt folosite aliajele de aluminiu, care sunt foarte numeroase si au proprietati distincte, de la o clasa de aliaje la alta.

H Metal propune clientilor sai o gama variata de produse din aluminiu, care acopera urmatoarele categorii:
  • Teava aluminiu patrata, dreptunghiulara sau rotunda;
  • Laminate aluminiu: profil U, profil T, platbanda, cornier, bara rotunda sau patrata;
  • Tabla aluminiu: subtire, groasa sau striata.

Un avantaj al aluminiului este acela ca poate fi reciclat cu usurinta pe termen nelimitat; valoarea de recuperare a deseurilor este destul de mare. Peste 50% din aluminiu produs in prezent in Uniunea Europeana provine din materii prime reciclate, iar aceasta tendinta este in crestere. Deoarece energia necesara pentru a recicla aluminiul este de aproximativ 5% fata de cantitatea necesara pentru productia primara, beneficiile ecologice ale reciclarii sunt evidente. Flexibilitatea de proiectare, rezistenta si stabilitatea dimensionala sunt atribute remarcabile ale produselor din aluminiu.

Filtre

Categorie articol: Diverse