Anunt Diamant Euroinstal

EuroInstal Timisoara - vrei ca iarna sa nu te prinda nepregatit? Esti in cautare de oferte pentru centrale termice? EuroInstal Timisoara, comercializeaza centrale termice la preturi care iti convin!
https://euro-instal.ro

Afla cum sa vopsesti sigur si precis cu un grund pentru lemn de calitate

Afla cum sa vopsesti sigur si precis cu un grund pentru lemn de calitate

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
2174

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Esti pe cale sa vopsesti o suprafata lemnoasa si nu sti cu certitudine daca e necesar un strat de grund? Daca peretii au devenit neaspectuosi, sau daca lemnul este nefinisat, atunci poti fi convins ca respectivele suprafete necesita un strat de grund pentru lemn inainte e a fi vopsite.

In randurile ce urmeaza am pregatit cateva recomandari folositoare pentru a intelege ce este grundul si de ce in ce fel aplicarea unui grund lemn este benefica inainte de vopsirea propriu-zisa.

Beneficiile unui strat de grund

Te intrebi daca e necesar sa aplicati grund pe toate suprafetele? De cele mai multe ori raspunsul este pozitiv. Da, grundul se aplica pe lemn, gips-carton, metale, dar si pe alte suprafete vopsite in prealabil. Aplicarea unui grund pentru lemn inainte de primul strat de vopsea va asigura o acoperire extinsa si un aspect mai fin al suprafetei. Cea mai importanta functie a grundului este de a va asigura ca suprafata vopsita este durabila iar rezultatul final are un aspect estetic placut.

Aplicarea grundului pe suprafete noi ar putea reduce cantitatea de vopsea absorbita la suprafata. Grundul va va fi de folos pentru astuparea si cosmetizarea micilor defecte ale suprafetei de lucru. Nu trebuie pierdut din vedere ca exsita mai multe tipuri de grund disponibile, astfel ca trebuie sa il identificati pe cel adecvat planului dumneavoasta. Principala functie a grunduirii este de a va asigura ca straturile de vopsea succesive adera la suprafata in mod corespunzator.

Grundul pentru lemn
In cazul aplicarii pe suprafate de lemn avantajul constitutiv al grundului este capacitatea acestuia de a patrunde in substraturi si de a se plia cu uniformitate de-a lungul intregii suprafete. In urma acestei actiuni rezulta un strat de protectie a lemnului, care il fereste de umezeala, putregai sau coroziune. Un beneficiu de capatai al grundului pentru lemn este ca suprafata nu va mai necesita straturi multiple de lac.

Pentru a da o nuanta de culoare grundului, puteti folosi un mic truc si sa amestecati cu acesta o cantitate mica de vopsea . Veti reusi asfel sa camuflati mai eficient culoarea anterioara a suprafetei de vopsit. Acest procedeu este indeosebi util atunci cand culoarea finala a suprafetei este mai deschisa decat cea initiala, pe care o acoperiti.

Tipuri de grund din care sa alegi
  • Grundul pe baza de ulei este optiunea recomandata in zonele aflate la indemana, care pot fi cu usurinta atinse, precum usi, ferestre sau dulapuri. Grundurile pe baza de ulei sunt extrem de folositoare cand sunt aplicate asupra lemnului invechit sau nefinisat, sau peste vopsea crapata.
  • Grundurile pe baza de latex au avantajul de a bloca petele existente si zonele umplute cu pasta. Grundurile de latex ofera o finisare excelenta, rezistenta la fisuri. Inainte de a fi aplicat este indicata testarea pe o suprafata mica. Grundul pe baza de latex este cea mai buna optiune pentru suprafete de gips-carton, ipsos, zidarie, caramida, sau metal pictat.
  • Grundul pe baza de rasini alchidice este optiunea cea mai potrivita pentru suprafetele de lemn. Datorita componentelor sale, grundul pe baza de rasini alchidice da rezultate ideale in ceea ce priveste uscarea uniforma, aderenta ridicata si netezimea suprafetei obtinute.

Beneficiile unui grund pentru lemn aplicat inainte de vopsire sunt evidente. Pentru o vopsire corecta, fara imperfectiuni si rezistenta, aplicarea unui strat de grund este obligatorie. Tot ce ramane de facut este sa alegi grundul corespunzator in functie de cerintele proiectului tau.

Lucreaza cu expertii in vopsele

De peste 20 de ani Color Magic comercializeaza in Romania vopsele produse la cele mai inalte standarde de calitate. Echipa de profesionisti Color Magic sustine operational si logistic fiecare proiect al clientilor sai. Pentru rezultate de calitate si produse eficiente acceseaza aicicatalogul de grunduri si contacteaza expertii care iti stau la dispozitie.

Autor

  • Agentia Fortin
  • 0Partener de afaceri

  • Agentia Fortin activeaza in domeniul online marketing, web design, digital advertising, identitate de brand si optimizare a prezentei web prin campanii de SEO, AdWords si comunicare integrata.
  • 0726538389

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc. si suport clientului pentru o promovara de calitatea in mediul online si SEO
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/