Accesorii pentru bucatarie

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 2 saptamani
Vizualizari
1748

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Stilul minimalist in arhitectura si amenajari interioare a aparut in secolul XX, fiind numit si arta ABC, arta minimala. Unul dintre cei mai importanti precursori ai acestui stil este artistul rus Kasimir Malevich.

Termenul "minimalist" a fost pentru prima data folosit de David Burlyuk intr-un catalog pentru o expozitie de pictura semnata John Graham, eveniment care a avut loc in 1929 la Dudensing Gallery din New York. Termenul va fi ulterior adoptat de noul curent in anii \'60, dar s-au folosit si termeni alternativi, precum reductivism, arta minimala, arta ABC.

Minimalismul merge pe ideea interioarelor monocrome, renuntarea la peretii interni, geometrizarea formelor, transparenta si inlocuirea mobilelor masive cu mobile simple, cum ar fi rafturile in loc de biblioteca, canapelele simple din piele sau stofa, taburetele, mesele joase taiate in forme abstracte sau spatiile zidite in pereti pe post de dulapuri.

La o prima vedere, minimalismul ar putea parea un stil sobru, impersonal, care anuleaza orice fel de narativitate a spatiului. Insa, armonizarile si combinatiile de forme, culori si texturi, planurile deschise, impresia de sculpturalitate, fac din minimalism un stil care, dimpotriva, degaja caldura.

Filtre

Categorie articol: Mobila si accesorii