4 pasi pentru cresterea productivitatii la locul de munca

4 pasi pentru cresterea productivitatii la locul de munca

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 8 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
170

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Productivitatea fiecaruia dintre noi depinde de conditiile de care beneficiaza. Ca sa cresti performantele tale si ale echipei pe care o coordonezi, poti investi in cateva resurse care te vor ajuta sa obtii maxim de randament.

Unde lucrezi?

Conteaza foarte mult locul in care iti desfasori activitatea. Petreci la birou un interval ce concureaza si, de multe ori depaseste, timpul activ petrecut acasa, cu familia. Asadar, pozitionarea biroului si felul cum este amenajat sunt esentiale. Ca sa poti avea randament, de-a lungul intregii zile de lucru, alterneaza perioadele de concentrare cu mici pauze de relaxare. Daca, atunci cand iti ridici privirea din acte sau din ecran, vezi un zid de beton, respingator, sunt slabe sanse sa-ti incarci bateriile. In schimb, o fereastra sau o terasa deschisa catre un colt de natura fac minuni. Pentru a beneficia de acest rasfat, cauta un birou de inchiriat in Baneasa, zona in care cladirile corporate sunt inconjurate de spatii naturale, odihnitoare.

Profita de lumina


Cantitatea de lumina naturala de care ne bucuram, in fiecare zi, influenteaza calitatea vietii. Faptul ca majoritatea cladirilor de birouri au fatade din sticla transparenta nu este intamplator. Cu cat beneficiezi mai mult de soare, cu atat vei asimila mai multa vitamina D si iti vei odihni ochii. Acolo unde este posibil, plafonul de tip atrium, cu luminator natural sau cupola, imbunatateste, simtitor, atmosfera dintr-o incapere. Daca pozitionarea geografica sau arhitectura cladirii nu permit accesul la lumina naturala, compenseaza prin corpuri de iluminat artificial. Exista divizii speciale de produse adaptate pentru eficientizarea birourilor, de la corpuri suspendate in tavan pana la lampi individuale de birou. Totul tine de arhitectura, gust si buget.

Asigura echipamentul potrivit


Rezultatele muncii tale depind si de instrumentele pe care le ai la dispozitie. Investitia in produse de papetarie si electronice de calitate poate creste, considerabil, eficienta la serviciu. Rolul acestor obiecte si aparate este sa-ti usureze munca. Resursele materiale si software reduc si usureaza timpul si efortul depuse pentru indeplinirea unei sarcini de lucru. Functie de specificul activitatii tale, vei sti care sunt obiectele care-ti ajuta echipa sa lucreze mai eficient. Aplicatiile din diverse domenii se dezvolta intr-un ritm sustinut, asadar, ramai conectat la noile tehnologii, ca sa castigi timp si bani.

Investeste in dezvoltare

Formarea la locul de munca este un aspect important pentru cresterea productivitatii. Fiecare nou membru care se adauga echipei tale trebuie „sa creasca“. De la abilitatile esentiale, precum utilizarea rapida a tastaturii, pana la gestionarea eficienta a timpului, functie de sarcinile primite, activitatea si randamentul la birou pot fi imbunatatite printr-o instruire adecvata. Specializarile se pot face prin cursuri la locul de munca, in alte locuri sau online. Sistemul de mentorat, acolo unde resursele echipei permit, este la fel de folositor, pentru ca permite acumularea de experienta chiar in timpul serviciului. Iesirile de tip team-building ajuta la coagularea echipei, fiind prilejuri bune de cunoastere a celorlalti si de deprindere a unor noi competente, intr-un mediu mai colocvial decat atmosfera de birou.

Pentru a creste productivitatea la serviciu, in primul rand, trebuie sa elimini oboseala si stresul, doi factori nocivi atat individual, cat si pentru colectiv. Combinate eficient, peisajul si lumina imbunatatesc, simtitor, moralul si energia angajatilor si scad nivelul de stres din birou. Formarea continua, prin cursuri si colaborari cu angajati mai experimentati, este, de asemenea, o metoda eficienta de dezvoltare personala.

Sursa foto: pixabay.com/photos/office-sitting-room-executive-730681/