Anunt Diamant Euroinstal

EuroInstal Timisoara - vrei ca iarna sa nu te prinda nepregatit? Esti in cautare de oferte pentru centrale termice? EuroInstal Timisoara, comercializeaza centrale termice la preturi care iti convin!
https://euro-instal.ro

4 modalitati de incalzire a unui solar, fara investitii serioase

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
4223

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Solariile reprezinta un mijloc perfect pentru a pastra o temperatura la care legumele se pot dezvolta intr-un mod corespunzator. Aceste constructii beneficiaza de caldura oferita de soare, fiind preferate atat de persoanele fizice, care vor sa produca legume intr-un mod ecologic pentru familia lor, cat si de intreprinzatori care vor sa le scoata timpuriu pe piete, pentru a le putea vinde la preturi avantajoase.

O problema este faptul ca in zilele foarte geroase nu reusesc sa faca fata temperaturilor foarte scazute si, de multe ori, se intampla ca toata munca sa dispara in urma unei nopti cu temperaturi mult sub zero grade. Din aceasta cauza este necesara punerea in practica a unor precautii suplimentare, care sa asigure temperaturile pozitive in caz de pericol. Solutii tehnice comerciale sunt disponibile, dar necesita investitii uriase, ce nu pot fi suportate de majoritatea proprietarilor de solarii. Din fericire, exista si cateva modalitati de incalzire suplimentara a solarului, care pot fi realizate cu investitii minime.

Iata care sunt aceste 4 metode simple!

1. Sobele care ard lemne sau carbune au fost folosite de multa vreme pentru incalzirea solariilor cand temperaturile erau scazute, dar acestea erau eficiente doar pe suprafete reduse, din cauza transferului termic scazut prin aer. O solutie este montarea unei sobe care are posibilitatea de a incalzi apa, pe care sa o distribuie in toate colturile solariului cu ajutorul unor tevi laminate rotunde trase la rece, care pot fi procurate de pe site-ul tevi-laminate.ro unde exista produse de calitate, diversitate si profesionalism la cote inalte.

2. Montarea unei folii suplimentare de izolare reprezinta o buna solutie pentru cei mai multi dintre gradinari. Avantajele sunt numeroase, printre ele numarandu-se: investitia mica, montajul rapid si usor, efectul vizibil. Practic, prin instalarea ei se realizeaza o zona de izolare termica superioara, cunoscandu-se faptul ca aerul are o astfel de caracteristica. Lumina soarelui va traversa cele doua membrane si va incalzi interiorul solarului. Caldura va ramane in interior datorita prezentei stratului izolator termic, reprezentat de aerul dintre cele doua folii.

3. Lampile cu lumina infrarosie au aparut destul de recent in industria horticola, dar si-au dovedit valoarea prin consumul redus de energie electrica si prin incalzirea extrem de eficienta si directa a rasadurilor. Astfel de lampi sunt ideale mai ales pentru a oferi caldura plantelor de dimensiuni mici, aflate in rasadnite. Ele se pot plasa imediat deasupra rasadurilor si vor pastra o temperatura constanta, chiar daca in interiorul solarului aceasta scade sub zero grade.

4. Realizarea unui compostor in interiorul solarului are doua efecte pozitive. In primul rand, resturile vegetale vor intra in putrefactie, supuse actiunii bacteriilor, lucru care se va manifesta prin eliminarea unor cantitati importante de energie termica. Masuratorile au aratat ca in interiorul unui astfel de dispozitiv, temperaturile pot ajunge chiar pana la 60 de grade, fara a necesita o incalzire suplimentara. Un alt avantaj al sistemului este ca primavara resturile vegetale compostate vor putea fi folosite ca ingrasamant pentru recolta viitoare.
In concluzie, elementele naturii pot fi imblanzite si cu investitii minime, iar recoltele vor fi bogate in ciuda temperaturilor mici din timpul iernii. Fiecare gospodar care are un solar ar trebui sa foloseasca una dintre aceste metode pentru a-si pune la adapost munca.

Surse foto: shutterstock.com

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Este un site care doreste sa promoveze firmele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel. Oferim publicitate on-line si SEO.
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/